Toczenie gwintów w stali - jakość pow.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 19
skoti, wybacz ale od dwóch lat nie jestem w polsce i nie mam z tymi nożami styczności, jak byłem w kraju to używałem ich na codzień ale dane wyleciały mi z głowy, wole nie strzelać bo mogę nie trafić i niepotrzebnie ciebie wystraszyć ceną, która może się nie pokrywać z rzeczywistością.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Posty w temacie: 4
No to trzeba będzie sprawdzić i przy okazji załatwić katalog z iscara .
[ Dodano: 2009-11-10, 00:18 ]
W pracy sprawdziłem w katalogu WNC czy nie ma czegoś ciekawego . Maja podobne noże jak Iscar i kilka innych rodzajów do malutkich otworów .
[ Dodano: 2009-11-10, 00:18 ]
W pracy sprawdziłem w katalogu WNC czy nie ma czegoś ciekawego . Maja podobne noże jak Iscar i kilka innych rodzajów do malutkich otworów .
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
kolego aby gwinty wyglądały jak chromowane musisz toczyć je albo profesjonalnie płytkami i oprawkami z ustalonym skokiem gwintu czyli każda płytka do innego skoku
takie płytki posiadają ostrze obcinające wierzchołek gwintu , piękna sprawa mam coś takiego ale obroty toczenia to z przedziału 300 a 1200 obr i jednorazowe wejście w materiał max 0,5mm wtedy ten nóż się nie meczy
lub po staremu nóż z SW czy hss i tak zwane na słoninę czyli oleje słonecznikowe lub olej maszynowy lub trebor olej do gwintowania
takie płytki posiadają ostrze obcinające wierzchołek gwintu , piękna sprawa mam coś takiego ale obroty toczenia to z przedziału 300 a 1200 obr i jednorazowe wejście w materiał max 0,5mm wtedy ten nóż się nie meczy
lub po staremu nóż z SW czy hss i tak zwane na słoninę czyli oleje słonecznikowe lub olej maszynowy lub trebor olej do gwintowania
Mach3 + CSMIO =

-
kolego, ale ty pierdoły opowiadasz aż mi się śmiać chce, najważniejsze co to jakość gwintu w głównej mierze zależy od materiałudziabi3 pisze:kolego aby gwinty wyglądały jak chromowane musisz toczyć je albo profesjonalnie płytkami i oprawkami z ustalonym skokiem gwintu czyli każda płytka do innego skoku
nie jest to jakieś dziwne jak to nazwałeś ostrze obcinające, tylko jest to wierzchołek profilujący gwint. poza tym jak dasz za mało to co z tego, że nóż się nie męczy jak momentalnie wytrzesz płytkę? Płytka musi pracować a nie się ścierać, pamiętaj o tym.dziabi3 pisze:takie płytki posiadają ostrze obcinające wierzchołek gwintu , piękna sprawa mam coś takiego ale obroty toczenia to z przedziału 300 a 1200 obr i jednorazowe wejście w materiał max 0,5mm wtedy ten nóż się nie meczy
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Draco jakość gwintu w głównej mierze zależy np. od dobrze dobranej płytki pełnoprofilowej(lub niepełnoprofilowej) z odpowiednim łamaczem wióra, pokryciem oraz od dobrania odpowiednich parametrów. A pierdoła to :"kolego, ale ty pierdoły opowiadasz aż mi się śmiać chce, najważniejsze co to jakość gwintu w głównej mierze zależy od materiału"
Fanuc O-T, Fanuc 21i-T, Num 760, Num 1080
-
dziabi3, popracujesz troche to sam zobaczysz... bez komentarza...
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
tak szukałem coś na ten temat i znalazłem, może komuś się przyda
http://www.sklep.darmet.com.pl/informac ... metal.html
http://www.sklep.darmet.com.pl/informac ... metal.html
"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"