frezarka czy ploter? gotowy projekt
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
frezarka czy ploter? gotowy projekt
Witam serdecznie!
Jak w temacie. Poszukuję maszynki którą mógłbym wycinac wszelkiego rodzaju kształty w lekkich materiałach. Takich jak plexi ,drewno ,plastik. Myślę też czy można by to połączyć z wycinaniem naklejek z tektury itd. Czy są gdzies dostepne gotowe projekty maszynek (za free) na podstawie których mógłbym rozpocząć budowę? Do tego typu tworzyw nie musi być chyba wyjątkowo solidna i masywna konstrukcja. Mysłałem o czyms takim:
http://www.allegro.pl/item876185090_abc ... ucent.html
Pole robocze chciałbym ok 1200x600x200. Nie mam wystarczajacej wiedzy ,zeby wszystko sobie samemu zaprojektować posiadam natomiast materiał i maszyny z których jakieś dzieło może zmontuję. Fundusz - ograniczony- dlatego jak najwiecej bede chcial zrobic osobiscie,a $$$ wydac na konkrety. każdy pomysł i rada bezcenne.
Jak w temacie. Poszukuję maszynki którą mógłbym wycinac wszelkiego rodzaju kształty w lekkich materiałach. Takich jak plexi ,drewno ,plastik. Myślę też czy można by to połączyć z wycinaniem naklejek z tektury itd. Czy są gdzies dostepne gotowe projekty maszynek (za free) na podstawie których mógłbym rozpocząć budowę? Do tego typu tworzyw nie musi być chyba wyjątkowo solidna i masywna konstrukcja. Mysłałem o czyms takim:
http://www.allegro.pl/item876185090_abc ... ucent.html
Pole robocze chciałbym ok 1200x600x200. Nie mam wystarczajacej wiedzy ,zeby wszystko sobie samemu zaprojektować posiadam natomiast materiał i maszyny z których jakieś dzieło może zmontuję. Fundusz - ograniczony- dlatego jak najwiecej bede chcial zrobic osobiscie,a $$$ wydac na konkrety. każdy pomysł i rada bezcenne.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
piwkot pisze:Ten ploter z linku nie jest najlepszy.
baaaaaardzo delikatnie powiedziane. tworcy zdecydowanie przesadzsili z cieciem kosztow, skoro zaoszczedzili nawet na prowadnicach - jak by nie bylo, jednym z najwazniejszych elementow mechanicznych.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
witam.
no tak - pasek jest po prostu boski
tak jak by go nie można było dać z tyłu i osłonić jakoś .
no i znajduje się na takiej " akuratnej " wysokości że może wciągnąć "pewną"część ciała operatora
ciekawe jak z certyfikatem bezpieczeństwa ?
chyba że chodzi o " produkcję " eunuchów .
pozdrawiam .
no tak - pasek jest po prostu boski

tak jak by go nie można było dać z tyłu i osłonić jakoś .
no i znajduje się na takiej " akuratnej " wysokości że może wciągnąć "pewną"część ciała operatora

ciekawe jak z certyfikatem bezpieczeństwa ?
chyba że chodzi o " produkcję " eunuchów .
pozdrawiam .
Mane Tekel Fares