Jak giąć rury nierdzewne?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Widziałem jak fachowcy od nierdzewki robili poręcz i właśnie szlifowali spawy. Mieli kątówki z takimi ażurowymi dyskami ściernymi. Jak się obracały to po prostu widzieli dokładnie i w "czasie rzeczywistym" efekty szlifowania, dzięki temu wychodziło lusterko. I właśnie bezskutecznie szukam w Interku takich dysków.
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
acetylenek bardzo mi sie podobają twoje gmole. Ja robiłem z wygiętych rur i zostało to pospawane i wyrównane. Po wyrównaniu chciałem je troche wyprościć i niestety połamało sie to na spawach. Teraz jak jest zrobiony gmol to spawy są i postanowiłem zrobić nowy i przy okazji zbudować z ojcem giętarke. Mam pytanie:
Skąd wziąść takie półkole/półksiężyc TU
I czy taka sie nada do gięcia?
Skąd wziąść takie półkole/półksiężyc TU
I czy taka sie nada do gięcia?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Ja sobie taki księżyc wytoczyłem tyle że dla rurek alu fi 8mm a za wzór czyli właściwie nożem kształtowym było wiertło odpowiednio zaszlifowane. Przy większych średnicach trzeba maszynkę do łuków zrobić i wytoczyć lub na cnc.
... czy się nada ... nawet jak jeden wygnie to może się u drugiego nie dać bo... słońce krzywo świeci ...
... czy się nada ... nawet jak jeden wygnie to może się u drugiego nie dać bo... słońce krzywo świeci ...
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Odgrzewam kotleta...
Mam podobną zagwozdkę w kwestii wyginania rur z nierdzewki tak aby nie było żadnych śladów po procesie wygięcia.
Co myślicie o TEJ maszynce?
Warta swojej ceny czy może jest coś porównywalnie dobrego w lepszej cenie?
Nie ukrywam że zależy mi odrobinkę na mobilności tego sprzętu więc jeden plus już jest.
Mam podobną zagwozdkę w kwestii wyginania rur z nierdzewki tak aby nie było żadnych śladów po procesie wygięcia.
Co myślicie o TEJ maszynce?
Warta swojej ceny czy może jest coś porównywalnie dobrego w lepszej cenie?
Nie ukrywam że zależy mi odrobinkę na mobilności tego sprzętu więc jeden plus już jest.