Dla zamieszczonej aplikacji potrzebujemy program TurboCNC, który umożliwia fazowe sterowanie silnikami.Partyboy pisze:Do tego program jakiś muszę zainstalować na kompie tak ?
Laserowy ploter ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
Nie wiem czy temat nadal aktualny ale soczewka w tym projekcie mego kolegi to zwykła soczewka z napędu. ty że kolega rozebrał wszystko i ustawiał odległość soczewki względem lasera aby wyregulować wielkość plamki . uwaga na oczy!!
„Jeżeli nie znasz portu do którego płyniesz,
to żadne wiatry nie będą Ci sprzyjać”
Programowanie sterowników PLC Fatek, HMI Weintek, sterowniki maszyn CNC, Mach3;
to żadne wiatry nie będą Ci sprzyjać”
Programowanie sterowników PLC Fatek, HMI Weintek, sterowniki maszyn CNC, Mach3;
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
kolego .....
sterownik jaki u was widzialem jest do silnikow unipolarnych. w cd sa zazwyczaj bipolarne! ten sterownik tego nie pociagnie.
moge pomoc, odpalilem cos takiego ale bez lasera.
mam tez 2 osie zlozone do kupy na stelazu aluminiowym (3 x 3 cm wyszlo max 3,5 x 3,5), gotowe do podpiecia pod sterownik, moge odstapic za koszty wysylki + symbolicznie jednego browarka
ale silniki bipolar...... mozna przerobic ottopa sterownik troche i bedzie dzialac, moge podpowiedziec jak jesli temat aktualny. (kilka starych plyt glownych + 20 zl kilka scalaków i po problemie
sekret,, mostek H)
jak masz minimalne pojecie o elektronice to dasz rade.
sterownik jaki u was widzialem jest do silnikow unipolarnych. w cd sa zazwyczaj bipolarne! ten sterownik tego nie pociagnie.
moge pomoc, odpalilem cos takiego ale bez lasera.
mam tez 2 osie zlozone do kupy na stelazu aluminiowym (3 x 3 cm wyszlo max 3,5 x 3,5), gotowe do podpiecia pod sterownik, moge odstapic za koszty wysylki + symbolicznie jednego browarka
ale silniki bipolar...... mozna przerobic ottopa sterownik troche i bedzie dzialac, moge podpowiedziec jak jesli temat aktualny. (kilka starych plyt glownych + 20 zl kilka scalaków i po problemie

jak masz minimalne pojecie o elektronice to dasz rade.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1