Czy można zastosować olej do prowadnic od pił spalinowych?? Szukam akurat takich olei do jakich mam łatwy dostęp.BYDGOST pisze:Z zastosowaniem tego oleju pojawił mi się taki problem. Olej ten zawiera rozpuszczalnik, który ułatwia penetrację szczelin gdzie dostaje się olej a następnie odparowuje. Rozpuszczalnik ten zaczął rozpuszczać mi farbę na korpusie frezarki. Pojawiły się pęcherze i nierówności. Poza tym gdy rozpuszczalnik odparował olej zrobił się lepki i wszystko się przyklejało do prowadnic. Teraz używam oleju do prowadnic. Olej ten jest bardzo dobry np. do łańcuchów.ARGUS pisze:WURTH HHS 2000
Nutoll 550 - jak smarować
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 10
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 10
Mam jeszcze jedno istotne pytanie - ile wchodzi oleju do skrzyni przekładniowej? Kupiłem 1L Hipolu i nie wiem czy wystarczy?
tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
smarowniczki
Mała plastikowa oliwiarka nadaje się do smarowniczek. Kulka zostaje wniśnięta i jednocześnie kanał uszczelniony. W amatorskich warunkach nie trzeba maszyny codziennie smarować, tylko wtedy jak potrzeba według obserwacji.