Witam. Dawno nie pisałem, ale jakoś nie było kiedy wziąć się za jakąś relacje z placu budowy
Okazało się też, że dotarcie konstrukcji jak i części frezowanych trochę się przedłużyło. Część detali jeszcze się wciąż robi, ale to co już mam w końcu znalazłem czas i chęci aby na szybko sfotografować
Na początek cała elektronika już gotowa i zapakowana w dość solidne opakowanie po jakimś tam UPS-ie. Teraz tylko wystarczy zaopatrzyć obudowę w solidne chłodzenie, trochę ją upiększyć i opisać ładnie diody na przodzie
Tutaj widok na stolik T-owy zrobiony ze stali:
Spód stolika:
Tutaj otwór z łożyskiem:
Kostka na nakrętki pod stolik:
To nie wiem jak nazwać, ale ma umożliwić kasowanie luzów

:
Wałek z stalową podporą :
No i taki ogólniejszy widok na pospawaną konstrukcję. Przy belkach pionowych miały być pospawane trójkąty, ale jakoś tak wyszło, że ich nie ma... :
Na koniec jeszcze małe pytanko. Czy mocowanie silników jak na rysunku zda egzamin ? Rysunek raczej nie za dobry, ale mam nadzieję że wiadomo o co chodzi
Jeszcze na koniec zdjęcie falownika, który znalazłem na strychu. Moc ma dość dużą ale częstotliwość max to z tego co pamiętam 127 Hz (chyba) i tu pytanie, czy nada się do sterowania jakim wrzecionem ?
Komentarze i rady mile widziane
nobile pisze:jakiego papieru używasz(gdzie kupujesz) do termo transferu..? mój się drze i zostaja kawałki miedzy sciezkami od tego twojego ladnie sie oddzielily nadruki na plytce..
Ojj firmy ani nic nie powiem, bo papier został, a opakowanie poszło do kosza. Był to pierwszy lepszy, który dostałem u siebie w papierniczym