Witam. Jestem zainteresowany kupnem plotera frezujacego. Chciałbym obrabiać metal drzewo oraz kamien i inne pokrewne twardością powierzchnie.
-Jesli chodzi o metal głównie myśle o grawerce oraz 2.5 D
- Kamień też grawerka, 2.5 oraz 3D
- Drzewo 3D.
nie jestem pewien w jaką maszyne zainwestować. Wiem ze zależy mi na tym, aby oś Z posiadała ok 120mm pola pracy.
Uprzejmie proszę o pomoc lub przyblizenie tematu. z Z góry dzieki/ Pozdrawiam
Kupno PLOTERA frezującego
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
sugeruje zadzwonić tutaj,
http://www.ergwind.pl/cnc.htm
rozwój tej firmy wyprzedza szybkość zmian na ich stronie internetowej.
http://www.ergwind.pl/cnc.htm
rozwój tej firmy wyprzedza szybkość zmian na ich stronie internetowej.
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Jaki ploter wybrac i gdzie najtaniej kupic ?????
Witam wszystkich!
Już dłuuuugi czas myśle nad stworzeniem plotera frezującego jednak brak mi na to czasu, Wolę juz chyba zapłacić komuś niż samemu zrobić bubel
Potrzebuję ploter do obróbki drewna , sklejki. Interesuje mnie możliwe duży obszar roboczy. Chodzi o to aby wyciąć z np jednej płyty sklejki możliwie jak najwiecej elementów (zakładamy ,ze beda to gwiazdki), sklejka bedzie miała grubośc 0,4mm lub 0,6 mm więc chciałbym ciąć po 3-5 sklejek jednocześnie(jak tylko da radę). Musi być także wytrzymała ponieważ te minimum 4godzinki dziennie bedzie na siebie pracowała. Jeśli będą potrzebne jakieś częsci to nie powinienem miec z nimi problemu bo mam do dyspozycja cały park tokarek , frezarek i po godzinach pracy mógłbym sobie cos dorobic. Prosze o jakieś konkretne oferty związane z produkcja takiej maszyny. Zna może ktoś linki z gotowymi projektami frezarek od A do Z? wtedy może sam dałbym rade stworzyc takie cacko 
Już dłuuuugi czas myśle nad stworzeniem plotera frezującego jednak brak mi na to czasu, Wolę juz chyba zapłacić komuś niż samemu zrobić bubel