Witam ...
Mam pytanie jak ustawić osiowość dwóch róznych komponentów w wiazaniu czy tez innym sposobem ..kombinuje i mi nie wychodzi cos .
Na rysunku chciałbym szyne ustawić wzgledem profila idelanie po środku ich własnych osi lub inaczej środków ...Przyciąganie komponentów do puntku,środka,przeciecia.. itd podczas edycji złozenia nie jest aktywne ...Jak to zrobić ?
Jak ustawic osiowosc
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
osobiście stosuję alternatywnie 2 rozwiązania:
1. wiązanie równoległe 2 bocznych płaszczyzn + dodanie odległości między nimi,
lub
2. dodaje do każdego profilu szkic z narysowaną linia środkową a następnie wiążanie wspólne na te linie
1. wiązanie równoległe 2 bocznych płaszczyzn + dodanie odległości między nimi,
lub
2. dodaje do każdego profilu szkic z narysowaną linia środkową a następnie wiążanie wspólne na te linie
Marek
"Diabeł jest mądry nie dlatego, że jest diabłem, tylko dlatego, że jest stary"
"Diabeł jest mądry nie dlatego, że jest diabłem, tylko dlatego, że jest stary"
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Witam.
Solid jest na tyle inteligentny że klikając (dla przykładu) 2 powierzchnię boczne profila i 2 powierzchnie boczne prowadnicy i klikając ikonkę wiązań sam dostosuje nam odpowiednie wiązanie. W tym przypadku kolega bildder, ma rację ponieważ zmieniając sobie wymiary szerokości prowadnicy czy profilu elementy zostają na środku. Także 4 ściany, spinacz i gotowe (bez dorysowywania).
Przypominam że w SW każda droga prowadząca do celu jest dobra, ale niektóre są szybsze
Solid jest na tyle inteligentny że klikając (dla przykładu) 2 powierzchnię boczne profila i 2 powierzchnie boczne prowadnicy i klikając ikonkę wiązań sam dostosuje nam odpowiednie wiązanie. W tym przypadku kolega bildder, ma rację ponieważ zmieniając sobie wymiary szerokości prowadnicy czy profilu elementy zostają na środku. Także 4 ściany, spinacz i gotowe (bez dorysowywania).
Przypominam że w SW każda droga prowadząca do celu jest dobra, ale niektóre są szybsze

Pozdrawiam
leslaw84
leslaw84