zdecydowałem się na PICa ( miśle że na poczatek styknie) ale pozwólcie że zbiorę wszystko do kupy ( bo niechciał bym budować tego co nie trzeba )
1. czy to o ten ster ci chodzi i czy to komplet ( płytka jednostronna wersja ) RYS. komplet(bez zasilacza )
2. jeśli tak to jaki będie najleprzy PIC i kwarc do tego układu ( tak zeby nie były koneczne przerubki układu ani zmnany w programie)
3 przydał by się też schemat zasilacza ( tj. tki zasilacz żeby wszystko chodziło ok . Zasilanie logiki + taki dający najleprze napiećie dla moich silników )
4. jeśli chdzi o program to Damik pisze ...."na stronie jest program w assemblerze
http://www.piclist.com/techref/io/stepp ... ni_asm.txt
trzeba go odpowiednio zmodyfikować pod posiadany procek (info w programie - trzeba odkomentować lub zakomentować odpowiednie linijki kodu - tam gdzie "processor defined" ) , potem zkompilować np w MPLAB'ie i kodem wynikowym zaprogramować procesor ...
i to wszystko " .... czy był by na tym forum kolega który zmieni w tm programie co trzeba jak już będe wiedział jakie procek mam i wyśle mi program gotowy do załadowania w procka ( bo ja naprawde sobie z tym nie poradze) ja programuje obrabiark CNC

ale tam jest prosty język i kształce sie w tym kierunku ale ze zmianami w programie procka to naprawde miałbym spore problemy
to narazie tyle moich pytań ( ale pewnie ta liczba się powiększy )
a przypominam jakie mam silnki:
- ilość przewodów wyjściowych : 6
- typ : 103G771-0611
- producent : SANYO DENKI CO., LTD - Made in Japan
- rozdzielczość : 1,8 stopnia/krok - 200 kroków na obrót
- sterowanie : 2,46V 1,82A na cewke
- rezystancja cewki : 1,4 OHM