Spotkania

Opinie, uwagi, propozycje czyli wszystko o tym forum
Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 58
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 30 kwie 2009, 09:43

Póki co jest luźno nie tylko w rozmowach tutaj ale czas leci a do sierpnia tuż tuż ... bo póki co osoby które wyraziły chęć to ludzie którzy coś na forum piszą :) a co z resztą czyżby chcieli Nas zaskoczyć?

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

galon
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: galon » 30 kwie 2009, 14:00

a czy jako mało piszący mogę się załapać ------ zgłaszam swą ochotę tylko nie wiem czy mi wolne dadzą no i jeszcze te 1000 mil ale urlop mam planowany na sierpnia jak by co to ja z osobą towarzyszącą i do miłego :wink:

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 30 kwie 2009, 14:01

galon pisze:a czy jako mało piszący mogę się załapać ------ zgłaszam swą ochotę
Owszem dopisujemy...

1.Skoczek
2.Gmaro
3.Dell
4.Markcomp77
5.Frezowacze
6.Bartuss1
7.Asza PL
8.Palug
9.Gelo
10.Chaos
11.Argus
12.MarekM1
13.yach35
14.arizon
15.robal43
16.bakprint
17.skoti
18.Jaszuk88
19.ARAS
20.arthx
21.galon
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 55

Post napisał: skoczek » 01 maja 2009, 14:13

Witam serdecznie Panowie.
Wybaczcie że nie zaglądałem tu przez ostatnie 2 dni ale byłem mocno zajęty. Dopisywanie do listy trochę zwolniło choć z tego co wiem to parę osób wyraża chęć pojawienia się choć jeszcze się nie dopisały. Być może kilka osób pojawi się bardziej z ciekawości, na chwilę, więc się nie będą dopisywały.
1.) Co do meczyku to nie jestem wielkim fanem piłki nożnej ale kawałek zieleni się znajdzie jakby zawiązała się drużyna "fanatycy cnc" występująca kontra "reszta świata" lub hehe jak wspomniane zostało "zwolennicy servomotorów" kontra "steperzy" ;).
2.) Widzę że ankieta na razie nie wyłania żadnego z faworytów poszczególnych terminów, być może niedobrym moim pomysłem była możliwość wybierania aż trzech opcji. Jednak jeżeli ktoś wyrażałby ochotę przyjazdu na dłużej, pomimo że żaden z terminów nie jest jeszcze oficjalnym, to prosiłbym o podawanie informacji o tym że ktoś chce wynająć pokój na nocleg, z wyżywieniem lub bez.
Wstępnie rozmawiałem z właścicielką pensjonatu. Budynek jest bardzo ładny, blisko mnie położony. Na ile dobrze zrozumiałem to mogą w nim zmieścić 40 osób, w ładnych pokojach 2-osobowych. Rozmawiałem wstępnie o 20 osobach, które chciałyby wynająć pokój na nocleg, choć zdaję sobie sprawę że ta liczba może się zmienić, tj. spaść lub wzrosnąć. Tak czy inaczej od czegoś trzeba było zacząć. Cena za dobę to 50zł od osoby. Jakby znalazło się trochę więcej osób to może dałbym radę coś utargować. Rozmawiałem też na temat śniadań i obiadokolacji ale w sumie wspomniałem że do tego tematu powrócę gdy się wyklaruje liczba chętnych na nocleg w tej cenie.
Wspomnę jeszcze że są jeszcze miejsca noclegowe w budynkach kolonijnych, jednak standard jest taki sobie. Mieszkała tam chyba młodzież kolonijna, łóżka są piętrowe. Cena jednak jest dużo niższa bo 25-35 zł. Myślę że to żaden wstyd nocować tam, szczególnie że nie każdego może być stać na wynajem po cenie 50zł.
Jest w tym wszystkim jeden szkopuł - nie mają terminu 21-23 sierpnia (w pensjonacie; moja wina - nie pomyślałem by dopytać o domki kolonijne - jak byliby chętni to dopytam o tą kwestię). Wolne miejsca mają tylko w terminach 14-16 oraz 28-30 sierpnia. Mogę jeszcze pytać w innych domach wypoczynkowych, nie mniej jednak ten ma ten plus że jest względnie blisko, a widok też ma niezły bo położony jest wysoko.
3.) Mam jeszcze jednego "niusa" ale podam go trochę później, bo jest on jeszcze do dogadania pomiędzy osobą która wyszła z taką propozycją poza forum.

W tym momencie to na tyle. Macie już jakieś wstępne rozeznanie więc prosiłbym Was (szczególnie tych którzy wiedzą że termin jest dla nich obojętny a cena znośna) o jakieś deklaracje w tej kwestii. Czas leci, a ludzie rezerwują miejsca... oby nam nie brakło.
Pozdrawiam, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

Awatar użytkownika

Jaszuk88
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4
Kontakt:

Post napisał: Jaszuk88 » 01 maja 2009, 22:53

witam, te pokoje po 50 zł wydają się optymalną ofertą

Awatar użytkownika

skoti
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8

Post napisał: skoti » 01 maja 2009, 23:04

Sadze ze cena jest bardzo dobra . Mozez napisac ktory to pensjonat ?

Awatar użytkownika

markcomp77
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 50
Kontakt:

Post napisał: markcomp77 » 02 maja 2009, 04:01

cena jest rozsądna
a można ze sobą przywieść kogoś z poza listy?
i potraktować zlot jako "long-week-end"....
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm

ossik
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1

weekend znwaców

Post napisał: ossik » 02 maja 2009, 07:24

Witam proszę o dopisanie do zacnej listy i mojej skromnej osoby
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 02 maja 2009, 10:19

ossik pisze:Witam proszę o dopisanie do zacnej listy i mojej skromnej osob
dopisujemy....

1.Skoczek
2.Gmaro
3.Dell
4.Markcomp77
5.Frezowacze
6.Bartuss1
7.Asza PL
8.Palug
9.Gelo
10.Chaos
11.Argus
12.MarekM1
13.yach35
14.arizon
15.robal43
16.bakprint
17.skoti
18.Jaszuk88
19.ARAS
20.arthx
21.galon
22.ossik

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 55

Post napisał: skoczek » 02 maja 2009, 11:47

skoti pisze:Mozez napisac ktory to pensjonat ?
Witam serdecznie.
Oczywiście że mogę, jak się zdecydujecie to będziecie tam mieszkać, więc wypadałoby powiedzieć gdzie ;). Pensjonat nazywa się Markis. Jest położony na górze i jest oddalony ode mnie o jakieś 2 km. Wydaje się być przyjemnym, pokoje niczego sobie. Tu macie link do strony gdzie się ten pensjonat reklamuje. Zdjęcia są robione chyba w pokoju apartamentowym więc się za bardzo nie "rajcujcie" ;) ale inne pokoje są niczego sobie z tego co wiem. Jak Wam nie będzie odpowiadał to pogadam z właścicielami innych pensjonatów, tyle że położonych w Ustroniu, więc zdecydowanie dalej. Wybierając go mamy jeszcze pewnego rodzaju margines bezpieczeństwa gdyby w tym terminie zamiast pięknego słonka były ulewy - nie jest problemem (chyba, doinformuję się w najbliższym czasie) przeniesienie się z imprezą do niego, bo on z pewnością byłby w stanie pomieścić więcej osób niż ja (ale to tak profilaktycznie piszę) bo mam nadzieję że pogoda dopisze i że się będzie dało to u mnie zrobić. Dodatkowo transport ludzi na nocleg chyba nie będzie specjalnie z powodu odległości utrudniony.
markcomp77 pisze: cena jest rozsądna
a można ze sobą przywieść kogoś z poza listy?
i potraktować zlot jako "long-week-end"....
Jeżeli ktoś ma ochotę wziąć ze sobą osoby towarzyszące to myślę że nie ma najmniejszego problemu, choć wypowiadam się tylko w moim imieniu. Jeżeli innym to odpowiada to jak najbardziej zapraszamy. W momencie deklaracji prosiłbym o informację że pobyt z osobą towarzyszącą, czy wynajmujecie nocleg (z wyżywieniem czy bez), ile dób hotelowych, i czy pokój 2-osobowy ma być z jednym łóżkiem czy dwoma (kurde :mrgreen: tu przekraczamy wąską linię, jak ktoś nie chce publicznie to niech mi napisze te informacje na mejla, albo jako PW).

Teraz prośba do moderatorów - wymyśliłem sobie że aby nie robiło się wielkie zamieszanie na liście to może osoby towarzyszące dopisywalibyście na zasadzie
"jakiś bywalec forum + osoba towarzysząca + (ewentualne dodatkowe informacje, ilość dni, wyżywienie etc.)".
Co Wy na to? Myślę że będzie wiadomo później kto z kim i dlaczego.

To na tyle jeżeli chodzi o nocleg. Jak mi coś przyjdzie do głowy to dopiszę. Jak macie jakieś kolejne pytania to śmiało pytajcie, może będę znał odpowiedź. Zdaję sobie sprawę że ta lista wielokrotnie będzie się zmieniała, trochę szkoda że nie da się stworzyć jakiegoś formularza, ale w sumie tak też pewnie damy sobie radę.

Co do niusa o którym wcześniej Wam nie powiedziałem to jest taki że jest osoba która skontaktowała się ze mną poza forum zaproponowała nadruk koszulek z logo forum oraz terminem i miejscem zlotu. Kontaktowałem się z Chaosem czy wyraża zgodę na to i wyraził. Aby zadość uczynić zamieszczam krótką korespondencję (mam nadzieję że Chaos się nie obrazi) ale chcę aby wszystko było czarno na białym.Poniżej treść korespondencji:
Witam serdecznie.

Zwracam się do Kolegi z zapytaniem w takiej oto kwestii: jeden z forumowiczów zaproponował poza forum że mógłby wykonać koszulki (i być może jeszcze jakieś gadżety) na organizowane u mnie sierpniowe spotkanie. Koszulki miałyby mieć na sobie nadrukowane logo forum (adres), miejsce oraz termin pierwszego spotkania. Odpowiedziałem mu że zapytam Kolegę jako właściciela forum czy wyrazi zgodę na to by na koszulkach znalazło się logo forum - niewątpliwie jest to jakaś forma reklamy dla forum, choć w tym momencie nie trzeba go już chyba reklamować - tak czy inaczej jeżeli Kolega mógłby zająć zdanie w tej kwestii to byłbym wdzięczny. Wtedy też przekażę tej osobie decyzję jaką Kolega podjął oraz jeżeli będzie zgoda to "rzucę" taki pomysł na forum, by ludzie się zastanowili czy coś takiego jest im potrzebne i ewentualnie w jakich ilościach. Jeżeli Kolega nie wyrazi zgody to oczywiście sprawa zostanie pomiędzy nami.

Z góry dziękuję za odpowiedź i czekam na nią.

Pozdrawiam serdecznie, skoczek.
Witam

Oczywiście że się zgodzę, nawet mogę częściowo sfinasować nadruk na
koszulkach, powiedzmy mogę przeznaczyć na to z 300zł. Mam zrzuty logo
wykonane w corelu co powinn ułatwić wykonanie nadruku. Jak coś z tego
wyjdzie to podeśle.

Swoją drogą dziękuję za podjęcie się organizacji tej całej imprezki.

Pozdrowienia,
Myślę że pomysł ciekawy. Kolega który zaproponował nadruk wspomniał że nadruk od niego jest gratis. Pozostaje wobec tego podjęcie decyzji i zakup czystych koszulek. Kolega Chaos zaproponował częściowe sponsorowanie tego więc pozostaje kwestia jak to podzielić. Zależnie ilu będzie chętnych na tyle podzieli się tą kwotę a jeżeli braknie jej to prawdopodobnie pokryje się różnicę ze zrzutki. Czyste koszulki nie są drogie, bo zależnie od gramatury ich cena kształtuje się od około 10zł do około 16-18 zł. Taka jest pierwsza opcja. Druga jest taka że ktoś już wcześniej wspominał że może wypalić jakieś drobne upominki (chyba na laserze, nie pamiętam teraz). Jeżeli dalej byłaby ta propozycja aktualna i bylibyście chętni to można to zrobić, a część pieniążków (w miarę równo pomiędzy osobę od koszulek a osobę od palenia) przeznaczyć na materiał do cięcia dla tej osoby. Zastanówcie się. Jakby Kolega Chaos miał jakieś sugestie jak to rozdysponować to czekam na nie. Wy też się zastanówcie co Was interesuje.

To by było chyba na tyle.
Pozdrawiam, skoczek.

[ Dodano: 2009-05-02, 18:11 ]
Witam ponownie.
Nieścisłość z mojej strony się wkradła. Przed chwilą rozmawiałem z właścicielką pensjonatu i podliczaliśmy miejsca które mają.
Pomimo że czasem bywam w okolicy to zapomniałem podać informację że miejsca noclegowe są rozdzielone na dwa budynki: pensjonat widoczny na zdjęciu i drugi budynek tuż obok tego, mniej okazały lecz z wyremontowanymi pokojami. W środku nie miałem okazji być jednak jak zapewniała właścicielka pokoje są odremontowane i posiadają łazienki. Za jakiś czas, w tym tygodniu już chyba nie dam rady lecz w następnym, jeżeli zdecydujecie się na podane ceny, wybiorę się tam by mi pokazano pokoje od środka, by nie brać kota w worku.
Co do miejsc to jest następujące rozdzielenie:

Pensjonat:
6 pokoi 2-osobowych
- w takim pokoju znajduje się jedno łóżko szerokie, na którym mieszczą się ponoć 2 osoby i jedno łóżko wąskie (jak ktoś ma 2 żony lub coś w ten deseń to dla niego w sam raz ;), a tak na poważnie to jedna osoba będzie miała tą przyjemność noclegu na łożu a druga na łóżeczku)
- cena za pokój 2-osobowy to 100zł/dobę lub inaczej 50zł/osoby

2 pokoje 4-osobowe
- w takim pokoju znajdują się 4 łóżka (chyba wąskie, czyli takie na jedną osobę)
- cena za pokój to 200zł/dobę czyli 50zł/osobę

1 pokój dla pary
- jedno łóżko dla dwóch osób (jeżeli ktoś będzie chciał przyjechać ze swoją połówką, to może w takim pokoju się ulokować)
- cena za pokój to 150zł/dobę czyli 75zł/osobę

Łącznie zmieszczą się 22 osoby.

Drugi budynek
5 pokoi 2-osobowych
2 pokoje 4- lub 5-osobowe
- (Pani sama nie mogła sobie przypomnieć, w końcu podała że jeden pokój to chyba czwóreczka, drugi to chyba piąteczka)
- chyba w tym budynku znajdują się łóżka piętrowe (niestety; jak znajdę chwilę to się tam wybiorę i zerknę jak to wygląda)
Łącznie zmieści się 18 osób.

Jeżeli nie będzie zbyt wielu chętnych na nocleg to być może wszyscy się pomieszczą w pensjonacie.
Jest możliwość zamówienia jakiegoś wyżywienia, jakieś pierogi ruskie, z grzybami, z mięsem, jakieś bogracze, inne zupy lub inne potrawy, zależnie od tego co byście chcieli. Wszystko jest do ustalenia. Być może ktoś po podróży będzie miał ochotę na taką przekąskę lub na śniadania, a jeżeli nie to nie.

To na tyle w tym momencie, zastanówcie się jak to widzicie. Czekam na Wasze sugestie, bo mogę coś przeoczyć lub o czymś zapomnieć :roll: .

Pozdrawiam serdecznie, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „www.cnc.info.pl”