Imadło maszynowe
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Imadło maszynowe
Witam
Czy uzywa albo uzywał któryś z kolegów imadła tego typu
http://allegro.pl/item604302471_imadlo_ ... _nowe.html
Najlepiej może od tego sprzedawcy
Bison na moje potrzeby za drogi
a to którego teraz uzywam to imadło do wiertarki i nie nadaje się za bardzo do frezowania
Rozważam wię cakup takiego imadła
Doradźcie czy to będzie dobry wybór
a to którego teraz uzywam to imadło do wiertarki i nie nadaje się za bardzo do frezowania
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Witam.
Posiadam - używam i .... hmmm złe nie jest ale - jak zdejmiemy materiał i założymy ponownie to są duże szanse iż nie będzie już tak samo - po prostu przy dociąganiu szczęki mają tendencje do podnoszenia materiału.
Ogólnie za tą kase to warto - albo dozbierać i kupić coś na lata
Posiadam - używam i .... hmmm złe nie jest ale - jak zdejmiemy materiał i założymy ponownie to są duże szanse iż nie będzie już tak samo - po prostu przy dociąganiu szczęki mają tendencje do podnoszenia materiału.
Ogólnie za tą kase to warto - albo dozbierać i kupić coś na lata

"Tak naprawdę, to nie rozumiesz jakiegoś zagadnienia, dopóki nie potrafisz go wytłumaczyć swojej babci."
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Re: Imadło maszynowe
W pierwszej chwili myślałem ,że to BISON - to mój ostatni ,,prezent'' od szefa (BISON , ale bez podstawy obrotowej).ARGUS pisze:Witam
Używam go od niedawna , ale jak do tej pory nie mam powodów aby na niego narzekać. (patrz katalog ; str.11, TYP 6523).
[ Dodano: 2009-04-08, 17:15 ]
Nie wiem jak Ty , ale ja stosuję szlifowane podkłady i dobijam do nich delikatnie młotkiem mosiężnym materiał mocowany w imadle (... i problem z głowy).paulg pisze:Witam.
Posiadam - używam i .... hmmm złe nie jest ale - jak zdejmiemy materiał i założymy ponownie to są duże szanse iż nie będzie już tak samo - po prostu przy dociąganiu szczęki mają tendencje do podnoszenia materiału. ...
-
- Kontakt:
Owszem ... ale po dobiciu jak trzeba dociągnąć mocniej szczęki lubią się właśnie lekko podnieść.WZÓR pisze: Nie wiem jak Ty , ale ja stosuję szlifowane podkłady i dobijam do nich delikatnie młotkiem mosiężnym materiał mocowany w imadle (... i problem z głowy).
Nie jest to błąd na milimetry - ale na materiale zauważalny.
"Tak naprawdę, to nie rozumiesz jakiegoś zagadnienia, dopóki nie potrafisz go wytłumaczyć swojej babci."
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jeśli to ma być do precyzyjnych robót to polecam http://allegro.pl/item601323683_imadlo_ ... ak_va.html
Mam go i jestem zadowolony. Ten sprzedawca ma więcej rózności tego typu.
Mam go i jestem zadowolony. Ten sprzedawca ma więcej rózności tego typu.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
według rysunku to imadło ma możliwość kasowania tego efektu podnoszenia szczękipaulg pisze:Owszem ... ale po dobiciu jak trzeba dociągnąć mocniej szczęki lubią się właśnie lekko podnieść.
Nie jest to błąd na milimetry - ale na materiale zauważalny.
chyba
potrzebuje imadło bardziej uniwersalne
To precyzyjne też rozpatrywałem ale na razie muszę się zadowolić czymś bardziej wszechstronnym
-
- Posty w temacie: 1
Tez mam takie imadło tylko od innego sprzedawcy i troche inne wykonanie bez podstawy obrotowej i takie kwadratowe.Przy wysokim mocowaniu w szczekach efektu dociągania nie ma i trzeba dobijać młotkiem poza tym do cieżkiego frezowania się nie nadaje szczęka stała mocowana jest na dwóch śrubach M 10 i ustalana klinem 10 mm co widac na zdjęciach i przy mocnym dociąganiu jest trochę gumowe.Ogólnie za tą cenę do przyjęcia