jaki Zasilacz do LM297/298 ????????
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 21
a teraz tak może i głupie pytanie (ale mówiłem że się nie znam )
czy mógł bym zastosować np. 10 takich kondensatorów ( w komplecie jest 10 i kosztuje to 6 zł ) bo tak po mojemu to to by dało 22000uf (czyli wystarczająco - ale nie wiem czy dobrze kombinuje
)
kliknij tuuu
czy mógł bym zastosować np. 10 takich kondensatorów ( w komplecie jest 10 i kosztuje to 6 zł ) bo tak po mojemu to to by dało 22000uf (czyli wystarczająco - ale nie wiem czy dobrze kombinuje

kliknij tuuu
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 10
jak ma robic zasialcz to lepiej zeby mnial conajmniej 2 napiecia zasialania
chodzi tu o wspolna mase
a nie laczyl zasilacz impulsowy od pc z tamtym bo sie moze troche zdziwic kolega z reszta po rozmowie za mna na gg daj znac ze nie ma wogole pojecia o elektronice wiec lepiej zpodac mu gotowe rozwiazanie aby mogl je kopiowac
wiec majacy l297/298 chwalcie sie swoimi pomyslami podajc parametry elementow i ich symbole tak bedzie latwiej
chodzi tu o wspolna mase
a nie laczyl zasilacz impulsowy od pc z tamtym bo sie moze troche zdziwic kolega z reszta po rozmowie za mna na gg daj znac ze nie ma wogole pojecia o elektronice wiec lepiej zpodac mu gotowe rozwiazanie aby mogl je kopiowac
wiec majacy l297/298 chwalcie sie swoimi pomyslami podajc parametry elementow i ich symbole tak bedzie latwiej
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 21
dokładnie.... nie znam sie na tym i interesują mnie gotowe rozwiązania nie chce tu nic tworzyć ... na pewno dużo ludzi ma takie sterowniki i może się pochwalić czym zasilają (najlepsze są sprawdzone rozwiązania)
aha i co do tych kondensatorów "chomikaaa" mówi że nie powinny być takie małe tylko większe też mam takie wrażenie że te małe nie zdadzą egzaminu
może ktoś takie używa ???
znalazłem także takie co o nich sądzicie ??? nadadzą się ???

aha i co do tych kondensatorów "chomikaaa" mówi że nie powinny być takie małe tylko większe też mam takie wrażenie że te małe nie zdadzą egzaminu

znalazłem także takie co o nich sądzicie ??? nadadzą się ???