DOSTAŁEM DOTACJĘ! DORADZCIE CO KUPIC
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
Re: Okuma
ile miales maszyn, ze juz takie stwierdzenia? jedna? dwie? moze trzy?precyzja pisze:Pierwsze 5 lat nie dzieje sie nic,serwis nie potzrebny,a oprawki ,nie tylko do Okumy trzeba kupować na E-bay w Ameryce albo w Niemczech,sa 3 razy tańsze jak w polsce,pozdrawiam
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
witam,Mill pisze: Uwaga na frezarki Okumy-nie mają w standardzie liniałów
z tego co wiem to nie tylko Okuma nie ma w standardzie liniałów.
pytanie brzmi czy są one potrzebne, dla tak dokładnych maszyn jak Okuma. ja raczej bym się nad nimi zastanawiał w zależności od rodzaju obrabianych detali czy są one tak wymagające że potrzebują liniałów???
Draco muszę ci powiedzieć że znam firmy w których stoi już po 10 i więcej maszyn Okumy technolodzy, obsługa nie dopuszcza nawet myśli że wymagająca obróbka może iść na czymś innym. a co do niezawodności może świadczyć choćby fakt że nikt nie kupiłby 10 maszyn gdyby któraś z nich się psuła, czy serwis był do bani.Draco pisze: ile miales maszyn, ze juz takie stwierdzenia? jedna? dwie? moze trzy?
jeżeli chcecie się przekonać to porozmawiajcie ze znajomymi którzy mają styczność z tymi maszynami niech wam powiedzą jak sprawują się te maszynki, bo ja jestem w nie od pewnego czasu zapatrzony, i zgadzam się z "precyzją" że serwis jest jakby zbędny.
to po prostu jest japończyk
Pozdrawiam
Mechan
Mechan
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
OKUMA
Używamy w jednej z naszych firm dwie tokarki i trzy centra obróbcze,sa to maszyny z lat od 2000 do 2006,w tokarkach nikt jeszcze nie wymienił nawet bezpiecznika,w centrach ,w jednej maszynie raz był wgrywany jakis tam reprograming ale z tego co wiem to tylko z winy operatora,maszyny po przebiego ponad 20000 godzin utrzymują dokładnośc o jakiej moga pomarzyć inni,jest to poprostu "wagon" nie osiagalny dla innych,pozdrawiam Precyzja
precyzja
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
z mazakiem mam przykre doswiadczenia i nie lubie ich oprogramowania.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -