Polski system podatkowy na 114. miejscu na świecie ...

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

lolo2
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 22

Post napisał: lolo2 » 15 wrz 2013, 18:15

Najlepiej zakładać firmy na Cyprze, Kajmanach, Lichtenstainie.
Co do zakładania firmy to chodzi mi że tam się tylko rozliczasz (przefakturowujesz), a w Polsce masz całą produkcję. Polska (w sensie - wszyscy ludzie dostają pstryczka w nos). Jak tak dalej pójdzie i państwo będzie "ANTY" przedsiębiorcom to właśnie takie rozwiązania będą najlepsze. Zresztą najbogatsi już tak czynią min. kulczyk. Jak zajdzie potrzeba to też tak uczynię, w dzisiejszych czasach to nie problem. Oczywiście najpierw dla świętego spokoju przemienię działalność w "labirynt spółek".
W końcu mamy unię europejską - mamy otwarte możliwości.

Jeżeli władza - w szczególności Kaczyński myśli że ktoś będzie płacił 40% dochodowego to good luck!!! Polacy żyjcie sobie w tych głupich przekonaniach.

Co do strajkujący to sam poszedłbym strajkować. Wiecie że ci związkowcy mieli PŁACONE za godziny strajkowania. Pytanie tylko czemu już kończą, bo dostają dobrą dniówkę. Oczywista upewniłem się czy to prawda i niestety tak (znajomy związkowiec solidarności). Dlaczego tego w TV nie powiedzą?

http://natemat.pl/71311,60-tys-zwiazkow ... 00-zlotych.

Tagi:

Autor tematu
trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 52

Post napisał: trzasu » 15 wrz 2013, 18:33

lolo2 pisze:Najlepiej zakładać firmy na Cyprze, Kajmanach, Lichtenstainie.
Co do zakładania firmy to chodzi mi że tam się tylko rozliczasz (przefakturowujesz), a w Polsce masz całą produkcję. Polska (w sensie - wszyscy ludzie dostają pstryczka w nos). Jak tak dalej pójdzie i państwo będzie "ANTY" przedsiębiorcom to właśnie takie rozwiązania będą najlepsze. Zresztą najbogatsi już tak czynią min. kulczyk. Jak zajdzie potrzeba to też tak uczynię, w dzisiejszych czasach to nie problem. Oczywiście najpierw dla świętego spokoju przemienię działalność w "labirynt spółek".
W końcu mamy unię europejską - mamy otwarte możliwości.

Jeżeli władza - w szczególności Kaczyński myśli że ktoś będzie płacił 40% dochodowego to good luck!!! Polacy żyjcie sobie w tych głupich przekonaniach.

Co do strajkujący to sam poszedłbym strajkować. Wiecie że ci związkowcy mieli PŁACONE za godziny strajkowania. Pytanie tylko czemu już kończą, bo dostają dobrą dniówkę. Oczywista upewniłem się czy to prawda i niestety tak (znajomy związkowiec solidarności). Dlaczego tego w TV nie powiedzą?

http://natemat.pl/71311,60-tys-zwiazkow ... 00-zlotych.

racja, Kaczyński oszalał, to co wyprawia przez ostatnie 6 lat rządów to jakaś paranoja ... :lol:

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 44
Kontakt:

Post napisał: kamar » 15 wrz 2013, 18:34

trzasu pisze: Kamar, gadasz ja plemier :lol:
Czyżby premier tez mówił prawdę w oczy :) Choć ten naród woli słuchać obiecanek. Po tym jak Stan Tymiński omal nie został prezydentem to już mnie nic nie zdziwi.

Autor tematu
trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 15 wrz 2013, 18:39

kamar pisze:
trzasu pisze: Kamar, gadasz ja plemier :lol:
Czyżby premier tez mówił prawdę w oczy :) Choć ten naród woli słuchać obiecanek. Po tym jak Stan Tymiński omal nie został prezydentem to już mnie nic nie zdziwi.
Przydałby się obecnie ktoś taki jak Tymiński, bo inaczej zostaje wybór między dżuma a cholerą ...

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 25

Post napisał: IMPULS3 » 15 wrz 2013, 18:54

kamar pisze:Choć ten naród woli słuchać obiecanek.
Nie ten naród chce normalności!!!
Mój ojciec ma zdiagnozowane coś na nerce, jakaś narośl czy coś innego. Dostał skierowanie do szpitala ale w szpitalu wysłano go na jakieś badania komputerowe które robi inny szpital. Ów inny szpital ma wyczerpany limit badań do końca roku. A inne najbliższe terminy mają za około 2 miesiące...Lekarz mógłby to przyśpieszyć gdyby napisał że jest to pilne, ale tego zrobić nie chce.
Jak tak ma wyglądać fragment tego państwa to ja nie jestem szczęśliwy że jestem obywatelem tego bałaganu, i szkoda w tym wszystkim tych ludzi którzy poświęcili zdrowie i życie w obronie swego kraju.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 44
Kontakt:

Post napisał: kamar » 15 wrz 2013, 18:57

trzasu pisze:[

Przydałby się obecnie ktoś taki jak Tymiński, .
I po dyskusji :)

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 24
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 15 wrz 2013, 19:01

IMPULS3 pisze:
kamar pisze:Choć ten naród woli słuchać obiecanek.
Nie ten naród chce normalności!!!
Mój ojciec ma zdiagnozowane coś na nerce, jakaś narośl czy coś innego. Dostał skierowanie do szpitala ale w szpitalu wysłano go na jakieś badania komputerowe które robi inny szpital. Ów inny szpital ma wyczerpany limit badań do końca roku. A inne najbliższe terminy mają za około 2 miesiące...Lekarz mógłby to przyśpieszyć gdyby napisał że jest to pilne, ale tego zrobić nie chce.
Jak tak ma wyglądać fragment tego państwa to ja nie jestem szczęśliwy że jestem obywatelem tego bałaganu, i szkoda w tym wszystkim tych ludzi którzy poświęcili zdrowie i życie w obronie swego kraju.
To jest efekt za krótkiej kołdry - dobrze tanio i szybko po prostu leczyć się nie da. Zresztą podobnie jest z dowolnymi innymi usługami. Można dobrze i tanio, ale nie szybko, można szybko i dobrze, ale nie tanio.

Opieka zdrowotna jest w stanie pochłonąć dowolne pieniądze. Dopóki sobie nie powiemy, że są granice tej darmowości, i nie dopilnujemy ich - wiecznie będzie za mało pieniędzy na lecznictwo.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 25

Post napisał: IMPULS3 » 15 wrz 2013, 19:09

MlKl pisze: To jest efekt za krótkiej kołdry
Nie Miki, to jest efekt celowego niszczenia ludzi. Chodzi o limit a nie niemożliwość samego badania. Jak jest jakiś dureń który pisze takie prawo czy ustawę to robi to w jakimś celu. A co to za cel, niech każdy odpowie sobie sam.

Autor tematu
trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 15 wrz 2013, 19:15

kamar pisze:
trzasu pisze:[

Przydałby się obecnie ktoś taki jak Tymiński, .
I po dyskusji :)
nie pamiętam gościa, wtedy nawet nie miałem pojęcia, że jest coś takiego jak polityka ...

znalazłem jego artykuł pod którym podpisuję się obiema rękoma ...

http://www.polishclub.org/2013/03/06/st ... narodowym/

II Rzeczpospolita istniała zaledwie 20 lat. I w tym czasie zdołała wyrąbać w krwawych powstaniach i wojnach swoje granice w nowoczesnej Europie. Zdołała stworzyć z trzech różnych zaborów jednolite, nowoczesne państwo. Z nowoczesnym prawodawstwem, z liczącą się w świecie nauką i kulturą, ze sprawną administracją i silną armią. Zdołała przy stale niekorzystnej sytuacji międzynarodowej i olbrzymich wydatkach na siły zbrojne, zbudować magistralę węglową Śląsk – Wybrzeże, nowy port i nowe miasto Gdynia, Centralny Okręg Przemysłowy z nowoczesnym przemysłem zbrojeniowym, zrealizować z wielkim rozmachem Czteroletni Plan Inwestycyjny i stworzyć podstawy nowoczesnej infrastruktury przemysłowej. I to mimo wielkich, a często krwawych konfliktów społecznych i politycznych. Dlaczego była do tego zdolna? Bo miała patriotyczne elity państwowe i polityczne.

III Rzeczpospolita istnieje już 23 lata. I jakie ma osiągnięcia?! Żadnych. A dlaczego? Bo nie ma patriotycznych elit państwowych i politycznych. Ma za to uzurpatorskie i kompradorskie pseudoelity.

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 24
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 15 wrz 2013, 19:30

IMPULS3 pisze:
MlKl pisze: To jest efekt za krótkiej kołdry
Nie Miki, to jest efekt celowego niszczenia ludzi. Chodzi o limit a nie niemożliwość samego badania. Jak jest jakiś dureń który pisze takie prawo czy ustawę to robi to w jakimś celu. A co to za cel, niech każdy odpowie sobie sam.
Limit wynika ze szczupłości środków. Jeżeli stać nas na x zabiegów, a zapotrzebowanie jest na x razy dwa, to siłą rzeczy trzeba owe zabiegi reglamentować. A ponieważ wpisaliśmy se w konstytucję kretyńskie założenia o darmowym lecznictwie, nauce etc, to nie można powiedzieć ludziom, że muszą sobie zapłacić za pewne usługi medyczne czy edukacyjne, jak chcą mieć dobrze i szybko.

Limit wprost wynika z sytuacji, gdy szpital przyjmując wszystkich chętnych na bieżąco wydaje całą kwotę z NFOZ w kilka miesięcy. Potem albo się musi zadłużać, albo zamknąć drzwi na patyk. Po wprowadzeniu limitów część pacjentów wyzdrowieje, zanim trafi do specjalisty, cześć zrezygnuje, część po prostu umrze. Ale kasa się zgadza, i nie powiedziano otwartym tekstem, że na leczenie Iksińskiego już nie starczyło środków...

Nie stać nas na taki poziom socjalizmu, jaki sobie zaprowadziliśmy. I nie jest winą polityków, że nie starcza na leczenie wszystkich. Ich winą jest to, że obiecali leczyć wszystkich za darmo i na wszystko.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”