Nie.
poduszki pod obrabiarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
-
-
Re: poduszki pod obrabiarki
Łożyskuję dużo wrzecion automatów tokarskich.Przy luzie wzdłużnym 0,03 przeważnie nie da sie robić ,ze względu na drgania(zależy od kształtu części i parametrów skrawania).Wtedy mam robotę.Nie pamietam ,aby było kiedykolwiek więcej niż 0.05 przed remontem.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
ok czyli łożyska śmietnik mimo ze są ciche mam rozumieć ? No a podłoże wypoziomowanie maszyny (wylewka która się kruszy) ? (maszyna ma 4 metry długości) waży 2.900kg to nie ma wpływu na to że ona wibruję ?
Dodane 35 minuty 9 sekundy:
ok czyli łożyska śmietnik mimo ze są ciche mam rozumieć ? No a podłoże wypoziomowanie maszyny (wylewka która się kruszy) ? (maszyna ma 4 metry długości) waży 2.900kg to nie ma wpływu na to że ona wibruję ?
Dodane 35 minuty 9 sekundy:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Witam ponownie
Maszyna naprawiona już pięknie toczy, usterka błaha poluzowany uchwyt tokarski 3 szpili się poluzowały od drgań dociągnięty i jak nowa chodzi a uchwyt 315 waży 80 kg tak że sporo on był winien wszystkiego. Dzięki wszystkim za odp .
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- Posty w temacie: 2
No to rzeczywiście drobnostka, szczególnie jakby Ci ten uchwyt głowę urwał..
Co do wibroizolatorów to w większych maszynach nie mają racji bytu. Różnica w takim posadowieniu, a kotwieniu na wylewce ekspansywnej albo na klinach ustawczych to dwa różne światy.
Co do wibroizolatorów to w większych maszynach nie mają racji bytu. Różnica w takim posadowieniu, a kotwieniu na wylewce ekspansywnej albo na klinach ustawczych to dwa różne światy.