Po zakupie - TUE 35
-
BYDGOST
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 53
Odnośnie pytań kilka postów wyżej uważam, że kol. Mat3ys zrobił spore postępy i szanse na to, że będzie wracał do domu nieuszkodzony wzrosły. Nie pisał o tym, że jesteśmy w kontakcie także na PW i tam sporo informacji zostało przekazane. Oczywiście uwagi i bezpieczeństwa nigdy nie za wiele, więc trzeba uważać. Na koniec jeszcze uwaga: do toczenia zawsze zakładaj OKULARY!!! Obowiązkowo. Nie może być, że nie ma. Jeśli nie masz to trzeba kupić zanim pierwszy nóż się kupi. Chyba ze dwadzieścia lat używam Uwexów bo mają wymienne szybki i można je dostosować do siebie tzn. długość, kąt nachylenia.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Karol93
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 3
Co do okularów - zadziwia mnie to ogromnie, że w zakładzie w którym pracuję, na 20 ? 30 ? tokarzy (z wiekszym, bądź mniejszym stażem) tylko ja noszę okulary. Głównie toczy się ze złomu, "obierają" stare siłowniki z chromu, gdzie śmieci, bo wiórami tego ciężko nazwać latają dosłownie wszędzie i w każdą stronę. Przez pierwsze kilka dni pracy też nie nosiłem, ale po kilku wiórach w oku, a ostatnio (już w okularach) widząc jak mocno uderzył wiór w okulary - chodze w nich praktycznie wszędzie cały czas.....
Także okulary naprawdę na nosie trzeba mieć CAŁY CZAS
Także okulary naprawdę na nosie trzeba mieć CAŁY CZAS