Ploter laserowy CO2 40W Software

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Moderator: MODERATORZY


Autor tematu
BioHay
Czytelnik forum poziom 3 (min. 15)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 15)
Posty w temacie: 2
Posty: 18
Rejestracja: 29 cze 2011, 19:00
Lokalizacja: Gliwice
    Windows 7 Firefox

Ploter laserowy CO2 40W Software

#1

Post napisał: BioHay » 13 lis 2017, 21:25

Witam.
Kupiłem ploter laserowy, jak w temacie, niestety nie dostałem do niego oprogramowania i prawdopodobnie nie dostane, bo ciężko się ze sprzedającym porozumieć.
Prosiłbym, kto jest w temacie na jakich sterach mogę owy ploter odpalić.
Z góry dziękuje.
Jeśli takie pytanie już padło to przepraszam.




cinematic2
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 695
Rejestracja: 18 cze 2010, 11:22
Lokalizacja: czasem Polska
    Windows 7 Chrome

Re: Ploter laserowy CO2 40W Software

#2

Post napisał: cinematic2 » 13 lis 2017, 22:58

Na żadnych. Musisz mieć odpowiedni soft w zależności jaka płyta tam siedzi.
Plotery laserowe, akcesoria, serwis


Autor tematu
BioHay
Czytelnik forum poziom 3 (min. 15)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 15)
Posty w temacie: 2
Posty: 18
Rejestracja: 29 cze 2011, 19:00
Lokalizacja: Gliwice
    Linux Chrome

Re: Ploter laserowy CO2 40W Software

#3

Post napisał: BioHay » 13 lis 2017, 23:50

Dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź

Awatar użytkownika

abyss
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 213
Rejestracja: 06 maja 2005, 22:13
Lokalizacja: Irlandia
    Windows 7 Firefox

Re: Ploter laserowy CO2 40W Software

#4

Post napisał: abyss » 14 lis 2017, 13:50

Jeżeli to jeden z klonów K40 to prawdopodobnie będziesz musiał kupić/zmienić sterownik bo standardowo są dawane z kluczem USB pasującym do sprzętu i oprogramowania.


rsz
Znawca tematu (min. 60)
Znawca tematu (min. 60)
Posty w temacie: 2
Posty: 84
Rejestracja: 02 lis 2007, 13:04
Lokalizacja: Jelenia Góra
    Windows XP Chrome

Re: Ploter laserowy CO2 40W Software

#5

Post napisał: rsz » 15 lis 2017, 09:48

Jeśli ploter pracuje na sofcie LaserWork V6, to hasło do ustawień serwisowych jest: RD8888

Można wtedy wklepać wszystkie parametry ręcznie, zainstalować wtyczkę pod Corela (musi to być pełna wersja, nie SE, Home itd.) i będzie hulać.

Parametry można skopiować od kogoś, kto ma podobną maszynę. trzeba tylko ręcznie określić Backslash.

Jeśli to się nie uda, znajdź na Allie sprzedawcę takich maszyn i napisz, że potrzebujesz soft, zaczynając maila od "My dear friend!". ;)
Rafał

Awatar użytkownika

abyss
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 213
Rejestracja: 06 maja 2005, 22:13
Lokalizacja: Irlandia
    Windows 7 Firefox

Re: Ploter laserowy CO2 40W Software

#6

Post napisał: abyss » 16 lis 2017, 00:06

rsz - 40W to zwykle chińczyki i te są z sprzedawane z kluczem sprzętowym - to jakieś moshidraw etc. Wątpię, by kupił Epiloga i nie mógł się dogadać ze sprzedającym. Koszt całego nowego lasera to ~300€ czyli niemal tyle, co sam kontroler Ruidy. Dopóki kolega nie napisze czy jeździ dieslem czy benzyniakiem to nie mamy co polecać paliwa ;)


cinematic2
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 695
Rejestracja: 18 cze 2010, 11:22
Lokalizacja: czasem Polska
    Windows 7 Chrome

Re: Ploter laserowy CO2 40W Software

#7

Post napisał: cinematic2 » 16 lis 2017, 22:49

rsz rzadko myśli co pisze. Klepie w klawiaturę albo z nudów albo żeby błysnąć.
Plotery laserowe, akcesoria, serwis


rsz
Znawca tematu (min. 60)
Znawca tematu (min. 60)
Posty w temacie: 2
Posty: 84
Rejestracja: 02 lis 2007, 13:04
Lokalizacja: Jelenia Góra
    Windows XP Chrome

Re: Ploter laserowy CO2 40W Software

#8

Post napisał: rsz » 17 lis 2017, 10:17

cinematic2, kolegów szukasz? Źle trafiłeś.
Rafał

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”