Ploter laserowy CO2 40W Software
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
Ploter laserowy CO2 40W Software
Witam.
Kupiłem ploter laserowy, jak w temacie, niestety nie dostałem do niego oprogramowania i prawdopodobnie nie dostane, bo ciężko się ze sprzedającym porozumieć.
Prosiłbym, kto jest w temacie na jakich sterach mogę owy ploter odpalić.
Z góry dziękuje.
Jeśli takie pytanie już padło to przepraszam.
Kupiłem ploter laserowy, jak w temacie, niestety nie dostałem do niego oprogramowania i prawdopodobnie nie dostane, bo ciężko się ze sprzedającym porozumieć.
Prosiłbym, kto jest w temacie na jakich sterach mogę owy ploter odpalić.
Z góry dziękuje.
Jeśli takie pytanie już padło to przepraszam.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: Ploter laserowy CO2 40W Software
Na żadnych. Musisz mieć odpowiedni soft w zależności jaka płyta tam siedzi.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jeżeli to jeden z klonów K40 to prawdopodobnie będziesz musiał kupić/zmienić sterownik bo standardowo są dawane z kluczem USB pasującym do sprzętu i oprogramowania.
-
Jeśli ploter pracuje na sofcie LaserWork V6, to hasło do ustawień serwisowych jest: RD8888
Można wtedy wklepać wszystkie parametry ręcznie, zainstalować wtyczkę pod Corela (musi to być pełna wersja, nie SE, Home itd.) i będzie hulać.
Parametry można skopiować od kogoś, kto ma podobną maszynę. trzeba tylko ręcznie określić Backslash.
Jeśli to się nie uda, znajdź na Allie sprzedawcę takich maszyn i napisz, że potrzebujesz soft, zaczynając maila od "My dear friend!".
Można wtedy wklepać wszystkie parametry ręcznie, zainstalować wtyczkę pod Corela (musi to być pełna wersja, nie SE, Home itd.) i będzie hulać.
Parametry można skopiować od kogoś, kto ma podobną maszynę. trzeba tylko ręcznie określić Backslash.
Jeśli to się nie uda, znajdź na Allie sprzedawcę takich maszyn i napisz, że potrzebujesz soft, zaczynając maila od "My dear friend!".

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
rsz - 40W to zwykle chińczyki i te są z sprzedawane z kluczem sprzętowym - to jakieś moshidraw etc. Wątpię, by kupił Epiloga i nie mógł się dogadać ze sprzedającym. Koszt całego nowego lasera to ~300€ czyli niemal tyle, co sam kontroler Ruidy. Dopóki kolega nie napisze czy jeździ dieslem czy benzyniakiem to nie mamy co polecać paliwa 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
rsz rzadko myśli co pisze. Klepie w klawiaturę albo z nudów albo żeby błysnąć.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-