Parametry maszynowe

Pozyskanie z maszyny

Dyskusje dotyczące maszyn Bridgeport, Romi, Hardinge

Autor tematu
dimdraw
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4
Posty: 69
Rejestracja: 06 sie 2008, 10:49
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Parametry maszynowe

#1

Post napisał: dimdraw » 25 cze 2018, 06:27

Witam,
Czy mógłby ktoś mi powiedzieć w jaki sposób sczytać parametry maszynowe z maszyny? W jaki sposób się do nich dobrać?
Chodzi o to aby zabezpieczyć się przed padnięciem baterii. Sterowanie - HH150b

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Marcin




zibi
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 959
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: Parametry maszynowe

#2

Post napisał: zibi » 25 cze 2018, 08:58

Gdybyś się połączył TNCremo to program obsługuje backup parametrów maszynowych.

Dodane 31 minuty 53 sekundy:
Spróbuj też wejść na edycję programu ->klawisz MOD wpisujesz klucz 807667 powinny się pokazać parametry maszynowe.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


Autor tematu
dimdraw
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4
Posty: 69
Rejestracja: 06 sie 2008, 10:49
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Re: Parametry maszynowe

#3

Post napisał: dimdraw » 29 cze 2018, 18:08

Witam,
Dziękuję za odpowiedź.
TNC remo nie dla mnie (chyba, że będę musiał :])
Natomiast po przejściu w edycję, naciskam MOD i jest komunikat : VACANT BLOCKS 1200
Nie mogę wpisać żadnego kodu ni nic, może jakaś podpowiedź?

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Marcin


Steryd
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 981
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Parametry maszynowe

#4

Post napisał: Steryd » 29 cze 2018, 19:45

nie ten MOD
na klawiaturze jest drugi
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
dimdraw
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4
Posty: 69
Rejestracja: 06 sie 2008, 10:49
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Re: Parametry maszynowe

#5

Post napisał: dimdraw » 30 cze 2018, 10:54

Witam,
Przepraszam, ale gdzie?

Pozdrawiam

Marcin
Załączniki
12.JPG


Autor tematu
dimdraw
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4
Posty: 69
Rejestracja: 06 sie 2008, 10:49
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Re: Parametry maszynowe

#6

Post napisał: dimdraw » 14 lip 2018, 10:21

Witam,
To co podpowie ktoś?

Pozdrawiam
Marcin


Steryd
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 981
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Parametry maszynowe

#7

Post napisał: Steryd » 14 lip 2018, 11:25

A gdzie masz pgm number, itp?
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Bridgeport / Romi / Hardinge”