Parametry maszynowe

Pozyskanie z maszyny

Dyskusje dotyczące maszyn Bridgeport, Romi, Hardinge

Autor tematu
dimdraw
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 7
Posty: 85
Rejestracja: 06 sie 2008, 11:49
Lokalizacja: WGM

Parametry maszynowe

#1

Post napisał: dimdraw » 25 cze 2018, 07:27

Witam,
Czy mógłby ktoś mi powiedzieć w jaki sposób sczytać parametry maszynowe z maszyny? W jaki sposób się do nich dobrać?
Chodzi o to aby zabezpieczyć się przed padnięciem baterii. Sterowanie - HH150b

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Marcin




zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1029
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: Parametry maszynowe

#2

Post napisał: zibi » 25 cze 2018, 09:58

Gdybyś się połączył TNCremo to program obsługuje backup parametrów maszynowych.

Dodane 31 minuty 53 sekundy:
Spróbuj też wejść na edycję programu ->klawisz MOD wpisujesz klucz 807667 powinny się pokazać parametry maszynowe.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


Autor tematu
dimdraw
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 7
Posty: 85
Rejestracja: 06 sie 2008, 11:49
Lokalizacja: WGM

Re: Parametry maszynowe

#3

Post napisał: dimdraw » 29 cze 2018, 19:08

Witam,
Dziękuję za odpowiedź.
TNC remo nie dla mnie (chyba, że będę musiał :])
Natomiast po przejściu w edycję, naciskam MOD i jest komunikat : VACANT BLOCKS 1200
Nie mogę wpisać żadnego kodu ni nic, może jakaś podpowiedź?

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Marcin


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1190
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Parametry maszynowe

#4

Post napisał: Steryd » 29 cze 2018, 20:45

nie ten MOD
na klawiaturze jest drugi
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
dimdraw
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 7
Posty: 85
Rejestracja: 06 sie 2008, 11:49
Lokalizacja: WGM

Re: Parametry maszynowe

#5

Post napisał: dimdraw » 30 cze 2018, 11:54

Witam,
Przepraszam, ale gdzie?

Pozdrawiam

Marcin
Załączniki
12.JPG


Autor tematu
dimdraw
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 7
Posty: 85
Rejestracja: 06 sie 2008, 11:49
Lokalizacja: WGM

Re: Parametry maszynowe

#6

Post napisał: dimdraw » 14 lip 2018, 11:21

Witam,
To co podpowie ktoś?

Pozdrawiam
Marcin


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1190
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Parametry maszynowe

#7

Post napisał: Steryd » 14 lip 2018, 12:25

A gdzie masz pgm number, itp?
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
dimdraw
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 7
Posty: 85
Rejestracja: 06 sie 2008, 11:49
Lokalizacja: WGM

Re: Parametry maszynowe

#8

Post napisał: dimdraw » 20 lip 2018, 07:49

Witam,
PGM Nr to siwy przycisk w lewym rogu, żadnego MOD nie widzę obok. Być może, a raczej na pewno nie rozumiem o co kaman.
Taka łopatologiczna instrukcja była by bardzo pomocna. Przepraszam, może zaniżam poziom, ale naprawdę starałem się coś doczytać ale do niczego dojść nie potrafię sensownego.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Maricn


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1190
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Parametry maszynowe

#9

Post napisał: Steryd » 20 lip 2018, 12:05

inkstrukcja:
https://product.heidenhain.de/JPBC/imag ... 0_a_02.pdf
stoi, że pod tym klawiszem MOD jest "baud rate" spróbuj jak go wciśniesz użyć strzałek góra / dół powinny się zmieniać pokazywane rzeczy
Można?
Morzna!!!


warcholini
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 28 lip 2018, 09:57

Re: Parametry maszynowe

#10

Post napisał: warcholini » 28 lip 2018, 10:05

witam,
na frezarce bridgeport interact 1 ze sterowaniem tnc heiedenhain 150 po zmianie baterii należy wprowadzić parametry maszynowe. Gdzie szukać takich parametrów jeżeli się ich samemu nie posiada? Czy da się wpisać je ręcznie??

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Bridgeport / Romi / Hardinge”