OUS1 CNC (katowicki)
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 74
- Kontakt:
Re: OUS1 CNC (katowicki)
Kolejna porcja działań w zakresie modernizacji maszyny.
Tak jak poprzednio, wymieniona została śruba i dorobiona nakrętka - tym razem posuwu poprzecznego.
Całość sprawuje się doskonale, do pełni szczęścia konieczna jest jeszcze zmiana mocowania silnika tej osi.
Tak jak poprzednio, wymieniona została śruba i dorobiona nakrętka - tym razem posuwu poprzecznego.
Całość sprawuje się doskonale, do pełni szczęścia konieczna jest jeszcze zmiana mocowania silnika tej osi.
Tagi:
-
- Kontakt:
Kolejna porcja przeróbek, tym razem dorabianie potrzebnych w dalszych pracach elementów.
Na prawdę bardzo fajnie to wyszło
Chętnie pomogę z mini lathe i toczeniem, modelami 3d w f360, odlewaniem epoxygranitu, frezowaniem CNC w podstawowym zakresie, skrobaniem, programowaniem i podłączaniem falowników liteon :)
-
- Kontakt:
Znaki pisze:Na prawdę bardzo fajnie to wyszło
Dzięki, zawsze mogło by lepiej

Kolejna część prac - dorabiane ostatniego i najtrudniejszego elementu.
Blok poliamidu jako mocowanie silnika, łożyskowanie śruby napędowej, gniazdo na wyłącznik krańcowy.
I to jest prawidłowe podejście
Jednak CNC to CNC, jest moc. Ja już się nie mogę doczekać aż moje będzie śmiać, widać tu tyle możliwości. Bardzo pomysłowy sposób mocowania nadwymiarowego detalu
Jeszcze podpytam, z czego wyniknął zbyt mamy otwór za pierwszym podejściem podczas wytaczania? Sprężystość materiału czy złe ustawienie?

Jednak CNC to CNC, jest moc. Ja już się nie mogę doczekać aż moje będzie śmiać, widać tu tyle możliwości. Bardzo pomysłowy sposób mocowania nadwymiarowego detalu

Jeszcze podpytam, z czego wyniknął zbyt mamy otwór za pierwszym podejściem podczas wytaczania? Sprężystość materiału czy złe ustawienie?
Chętnie pomogę z mini lathe i toczeniem, modelami 3d w f360, odlewaniem epoxygranitu, frezowaniem CNC w podstawowym zakresie, skrobaniem, programowaniem i podłączaniem falowników liteon :)
-
- Kontakt:
Zasada "raz a dobrze, tu się nie sprawdza".Znaki pisze:z czego wyniknął zbyt mamy otwór za pierwszym podejściem podczas wytaczania?
Wytaczadło ( oryginalne ) ous'a to sprzęt pośledniej jakości.
Krótki filmik z końcowej części prac nad posuwem poprzecznym.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Kontakt:
bartuss1 pisze:trapezówka czy mi sie wydaje ?
Jako śruby posuwów? Tak. Tr 12x3.
Dodane 2 godziny 24 minuty 30 sekundy:
Korekta własnego błędu.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Mam taką tokarkę ale to co widzę na filmikach to moja tokarka nie jest w stanie zrobić. Mam same z nią problemy. Proszę o kontakt telefoniczny to może udzielisz mi pomocy.Mój telefon 698192100. Chętnie za udzielone lekcję zapłacę.