OUS 1 - wersja katowicka
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 18
OUS 1 - wersja katowicka
Na alledrogo przez przypadek znalazlem gosciu mial na zdjeciach a wystawial cos innego i siem dogadalem. Mowił mi ze kupuje cale kontenery z demobilu jakos to nazwal ale nie pamientam i siem znalazla i juz nie pierwszy raz ponoc.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 103
Słyszałem kiedyś historię że te tokarki były kiedyś na wyposażeniu jakiejś wersji stara 660 i to był taki polowy warsztat czy jak . I jak ktoś kupił takiego Stara z wyposażeniem to po sprzedaży dodatków auto było gratis ; . No skąd ja wiedziałem że 2000
, co mogę podpowiedzieć , na pewno jest cała do ustawienia , fabrycznie nie są dokładne , trzeba nieco powalczyć z geometrią , ściągnij sobie Dtr , chyba że masz w zestawie to możesz całą zeskanować i się z nowymi kolegami podzielić , witaj w klubie ouesowców , dobrze że nie sprzedajesz maszynki !

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 86
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 18
OUS 1 - wersja katowicka
Od pół roku już na niej "dłubie" :p DTR'ke mialem zanim ja kupilem rzecz jasna w PDF'ie. Z ciekawosci dodam ze po zakupie rozkreciłem ja doszczetnie i moczylem tydzien w benzynie. Wrzeciono nie chcialo wogóle siem krecic smar na lożyskach kamien.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 103
Aaaa to już twoja będzie starsza od mojej ; , nie no żartuję , u mnie ktoś 2 młotki posłał po krawędzi suportu i miałem sporo skrobania . Bym prosił na maila jeśli można zdjęcie dłutownika bo jestem ciekaw jak to to wygląda [email protected]
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 86
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 125
- Kontakt:
Widzisz, i już masz kupę kolegów, najczęściej w potrzebie
.
Też chcę, ale może wrzucić też zdjęcia, najlepiej części składowych, tu, na forum.
Możemy się w ten sposób uzupełniać. Bo i mnie brakuje od dłutarki jakiejś osi/kołka, a żeby dorobić muszę wiedzieć jak wygląda. Nie tylko mnie się to na pewno przyda.
Tak wspólnymi siłami skompletujemy sprzęt.

Też chcę, ale może wrzucić też zdjęcia, najlepiej części składowych, tu, na forum.
Możemy się w ten sposób uzupełniać. Bo i mnie brakuje od dłutarki jakiejś osi/kołka, a żeby dorobić muszę wiedzieć jak wygląda. Nie tylko mnie się to na pewno przyda.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 87
Akurat TO ustrojstwo też mam niekompletnetomcat65 pisze:Widzisz, i już masz kupę kolegów, najczęściej w potrzebie.

Witam w kubie Ousoholików

-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 125
- Kontakt:
I kolejna na fali zbytu:
http://allegro.pl/tokarko-frezarka-ous1 ... 03712.html
Zmontowana na szybko do zdjęcia. Kolumna do końca nie włożona, i żeby się nie chybało, podparte żelastwem. Wrzeciono nie do końca przykręcone, odstaje, śruba nie dociągnięta. Brak kół pośrednich, imaka, śrubki mocującej 'blaszki' suportu wzdłużnego, śruby poziomej na głowicy(pewnie urwana), gitary, tarcza głowicy założona odwrotnie
.
Cena jak za "funkel nówkę nieśmiganą".
http://allegro.pl/tokarko-frezarka-ous1 ... 03712.html
Zmontowana na szybko do zdjęcia. Kolumna do końca nie włożona, i żeby się nie chybało, podparte żelastwem. Wrzeciono nie do końca przykręcone, odstaje, śruba nie dociągnięta. Brak kół pośrednich, imaka, śrubki mocującej 'blaszki' suportu wzdłużnego, śruby poziomej na głowicy(pewnie urwana), gitary, tarcza głowicy założona odwrotnie

Cena jak za "funkel nówkę nieśmiganą".