Oprogramowanie do nietypowych maszyn
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Oprogramowanie do nietypowych maszyn
Najstarsze rozwiązanie to krzywki (najprostsze mechaniczne sterowanie), potem były szafy z przekaźnikami które sterowały hydraulicznymi elektrozaworami... teraz zależy od tego ile chcesz wydać... zapewne wystarczyłby jakiś Arduino, albo Siemens Logo, ale jeśli się chce zrobić to obrzydliwe drogo, to można władować tam jakieś "profesjonalne" PLC.
Seria, w moim wykonaniu, to dwie sztuki, w tym jedna w odbiciu lustrzanym. 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
W większości prostych maszyn tego typu można jak wyżej stosować krzywki choć to trochę upierdliwe a prościej zastosowac PLC dowolnego typu i maści ,ty akurat mamy funkcję następujące po sobie co jest proste .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
zwłaszcza że matryce sa dedykowane do danego wyrobukamar pisze:Sterowanie CNC miał przy giętarce a to inna bajka
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Kod: Zaznacz cały
Sterowanie CNC miał przy giętarce a to inna bajka.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Ja na przykład robiłem na Mach2 Mach2
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]