Odwzorowanie wałka

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
Wojciech.
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 46
Rejestracja: 25 paź 2017, 13:31
Lokalizacja: Polska

Odwzorowanie wałka

#1

Post napisał: Wojciech. » 12 mar 2018, 20:42

Witam!

Czy te przekroje i wyrwania wystarczą aby ukazać ten wałek bez linii niewidocznych? Defacto mam zamiar zrobić kłady przesunięte więc te przekroje będą pod wałkiem. Narazie się nie brałem za wymiarowanie. Proszę o uwagi :)

Obrazek Obrazek




reddin
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 167
Rejestracja: 26 sty 2013, 22:33

Re: Odwzorowanie wałka

#2

Post napisał: reddin » 13 mar 2018, 08:18

Wojciech. pisze:
12 mar 2018, 20:42
Proszę o uwagi :)
Podziałka 3: 1 nie istnieje!...patrz normy :shock:
brak osi


l.kokoszka
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 8
Rejestracja: 28 wrz 2017, 13:58
Lokalizacja: Nowa Dęba

Re: Odwzorowanie wałka

#3

Post napisał: l.kokoszka » 13 mar 2018, 08:32

Co do podziałki 3:1 jest takiej samej wielkości jak rzut główny, musisz określić powiększenie przekroju względem rzutu głównego poprawnie. Po drugie albo zostawiłbym linie niewidoczne albo pokazał cały otwór (biegnący od lewej krawędzi do przekroju B-B w wyrwaniu.


Autor tematu
Wojciech.
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 46
Rejestracja: 25 paź 2017, 13:31
Lokalizacja: Polska

Re: Odwzorowanie wałka

#4

Post napisał: Wojciech. » 13 mar 2018, 15:57

reddin pisze:Podziałka 3: 1 nie istnieje!...patrz normy


Spokojnie robiłem na szybkości w programie.
reddin pisze:brak osi


Tak jak wyżej :)
l.kokoszka pisze:Co do podziałki 3:1 jest takiej samej wielkości jak rzut główny, musisz określić powiększenie przekroju względem rzutu głównego poprawnie.


Uczę się inventora od podstaw i takie błędy wychodzą
l.kokoszka pisze:Po drugie albo zostawiłbym linie niewidoczne albo pokazał cały otwór (biegnący od lewej krawędzi do przekroju B-B w wyrwaniu.




Nie jestem przekonany bo automatycznie nie przyjmią mi pracy na ćwiczeniach.

Ale głównie rysunek jest koncepcyjnie okey? Tak czy siak muszę go narysować poziomo na A3.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”