Ok oglądałem dzisiaj maszynę Cormak C2030 nie zamieszczam linku gdyż chyba nie można ale maszynę można bez kłopotu znaleźć na ich stronie czy na popularnym serwisie. Szukam od kilku dni opinii w necie ale niestety nic nie mogę znaleźć poza kilkoma zdawkowymi wypowiedziami. Maszyna wygląda nieźle a przynajmniej tak mi się wydaje, no właśnie tylko jest problem bo ja się kompletnie na tym nie znam i mogę ewentualnie odnieść się do tego że kolor jest w porządku

Może powiem kilka słów na temat do czego będzie służyła maszyna. Zamierzam wykorzystywać ją do frezowania/wycinania frontów meblowych. Materiały jakie będą do tego używane to 90% mdf Czas pracy maszyny w zasadzie na własny użytek więc myślę że będzie to spokojna praca po 4-5 godz. dziennie. Nie przewiduje wykorzystywania przemysłowego 3 zmiany na dobę.
Chciał bym prosić doświadczonych użytkowników o wskazówki ewentualnie o porady na co zwrócić uwagę podczas wyboru maszyny no i ewentualnie jeżeli możecie to powiedzcie co myślicie o w/w maszynie, czy jest warta tych pieniędzy i czy nie będę więcej jej naprawiał niż na niej pracował?. Dodam że nie stać mnie na sprzęt za 300 tyś. czy może 500 tyś. Pytanie tylko czy te 80K które trzeba wydać nie będzie wyrzuconym groszem który będę omijał i łapał nerwa że stoi i rdzewieje bo do pracy to się nie nadaje.
Z góry dziękuję wszystkim za włączenie się do dyskusji i za jakiekolwiek wskazówki i porady.
Pozdrawiam Jacek
P.S.
Oprogramowanie jakie proponują do maszyny to UCANCAM V11 CAD/CAM CNC w polskiej wersji lub ARTCAM PRO tutaj również prosił bym o wypowiedzi, jeżeli weźmiemy pod uwagę iż zamierzam wykonywać fronty meblowe to który z tych programów będzie słuszniejszy?