Nowa generacja prostego THC - pomysł na :)
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 102
- Kontakt:
Z hypertherm niema problemu bo masz wyjście z dzielnika "odkłócone" i można ciągnąć do szafki a z innymi plazmami trzeba dzielnik dołożyć, żeby było jak z hyperthermów... koszt takiego dzielnika jak w Powermax to 59zł.
Oczywiście zadbałem w kontrolerze w pełną / podwójną separację galwaniczną ponieważ po dzielniku nadal może być groźnie a nawet z powermaxów nie masz wyjścia dzielnikowego odseparowanego galwanicznie od łuku plazmy....
dla bardzo wymagających klientów mam interfejsy CPC ( MyPlasm DV3 ) izolowane galwanicznie już w samym agregacie plazmowym ale uważam to za przerost formy nad treścią w tym przypadku - niema takiej potrzeby. Jedynie go stosujemy z samodzielnym kontrolerem osi pływającej THC MD gdzie sygnał z interfejsu CPC jest przekazywany cyfrowo a nie analogowo.
Oczywiście zadbałem w kontrolerze w pełną / podwójną separację galwaniczną ponieważ po dzielniku nadal może być groźnie a nawet z powermaxów nie masz wyjścia dzielnikowego odseparowanego galwanicznie od łuku plazmy....
dla bardzo wymagających klientów mam interfejsy CPC ( MyPlasm DV3 ) izolowane galwanicznie już w samym agregacie plazmowym ale uważam to za przerost formy nad treścią w tym przypadku - niema takiej potrzeby. Jedynie go stosujemy z samodzielnym kontrolerem osi pływającej THC MD gdzie sygnał z interfejsu CPC jest przekazywany cyfrowo a nie analogowo.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 46
To skoro wychodzi nowa wersja a potrzebuje niedlugo to ja też bym sie dopisał na listę chętnych, tylko zastanawia mnie jedna rzecz - wlasnie jak sie to ma do podlaczenia bezpośrednio w zaciski wysokonapieciowe... Chętnie przysunalbym sobie to THC przy monitorze obok klawiatury ale czy tak mozna? Nie mam wyjścia niskonapieciowego no chyba ze mam ale o nim nie wiem.... Ewentualnie THC blisko plazmy a sam potencjometr przy pulpicie?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 46