NGCGUI wyrzuca błąd!!
-
kozak12
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 42
Re: NGCGUI wyrzuca błąd!!
Pisząc z jednym i drugim mam silne odczycie że piszę z jedną osobą.
Nie chciał bym z nim robić interesów. Typowy cwaniaczek omijaczek .
Dodane 7 minuty 26 sekundy:
Typowa zagrywka tuxa jak nie ma argumentów milknie.
A na pytanie nie otrzymałem odpowiedzi.
Z elementarnej logiki wynika że jak ktoś się myli nie może mieć racji .
Cwaniak się nie przyzna.
Nie chciał bym z nim robić interesów. Typowy cwaniaczek omijaczek .
Dodane 7 minuty 26 sekundy:
Typowa zagrywka tuxa jak nie ma argumentów milknie.
A na pytanie nie otrzymałem odpowiedzi.
Z elementarnej logiki wynika że jak ktoś się myli nie może mieć racji .
Cwaniak się nie przyzna.
-
kamar
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 28
- Kontakt:
Bawcie się dalej a ja sobie ułatwiam życie z Klaudiuszem 
Zgłosił pracownik , że nie może wyciąć otworu subem z przed paru lat bo ma mocowanie w środku
a sub tam zaczyna.
A ja przekazałem dalej i po kilku sekundach mamy :

Zgłosił pracownik , że nie może wyciąć otworu subem z przed paru lat bo ma mocowanie w środku
a sub tam zaczyna.
A ja przekazałem dalej i po kilku sekundach mamy :

-
tuxcnc

- Posty w temacie: 34
Ponieważ już wszyscy zapomnieli o czym jest ten temat, śpieszę Wam przypomnieć streszczeniem pierwszego posta:
Potem zaczęliśmy (my, żywi ludzie) szukać błędów i je poprawiać, aż doszliśmy do jako tako działającego programu (który bezdyskusyjnie NIE JEST dziełem AI).
A potem była gównoburza, bo jeden tępy troll ma problemy z elementarną logiką...
Mam podejrzenie, że dostał białej gorączki z tego powodu, że już kiedyś nadepnąłem mu na odcisk (nie pamiętam, ale tak jakoś mi się kojarzy).
Dodane 5 minuty 5 sekundy:
Co prawda może być problem z przeniesieniem takiego kodu na inną maszynę, ale wyklucza to popełnienie błędu z powodu używanych offsetów...
Jak powyżej jest napisane, Copilot stworzył niedziałający kod, z którym autor wątku nie umiał sobie poradzić z braku wiedzy.wm56 pisze: ↑05 sie 2025, 23:35Poszukuje pomocy w sprawdzeniu ngcgui, który został stworzony przez Copilot.
(...)
Sub się uruchamia w zakładce axis bez żadnych problemów, da się wpisać wszystkie niezbędne parametry i na tym koniec.
(...)
Problem zaczyna się pojawiać po wciśnięciu przycisku "finalize". Otóż, po jego naciśnięciu wyskakuje błąd taki jak na załączonym zdjęciu.
(...)
Z linuksem jakoś sobie radzę, ale ni w ząb nie mam pojęcia o co w tych ngcgui chodzi. Spędziłem sporo czasu analizując razem Copilotem ten podprogram i wychodzi wciąż to samo. Nie mam już pomysłu co z tym dalej robić.
Nic mi nie pozostało tylko prosić Was o pomoc.
Potem zaczęliśmy (my, żywi ludzie) szukać błędów i je poprawiać, aż doszliśmy do jako tako działającego programu (który bezdyskusyjnie NIE JEST dziełem AI).
A potem była gównoburza, bo jeden tępy troll ma problemy z elementarną logiką...
Mam podejrzenie, że dostał białej gorączki z tego powodu, że już kiedyś nadepnąłem mu na odcisk (nie pamiętam, ale tak jakoś mi się kojarzy).
Dodane 5 minuty 5 sekundy:
Tak dla uzupełnienia, to takie rzeczy najlepiej robić na G53.IMPULS3 pisze: ↑13 sie 2025, 09:50Natomiast jeśli program jest do zastosowań różnych to ja z reguły dopisuję sobie kolejną tabelkę w subie i tam mam podaną początkowy punkt na jaki ma się jako pierwsza podnieść oś Z a dopiero po tym kolejne ruchy robia inne osie. Mało tego, bo dopisuję także wysokość przejazdową dla osi Z bo czasem jest tak że pomiędzy np. wierceniem otworu po okręgu oś Z na drodze przejazdu ma jakiś wyższy punkt niż początek wiercenia.
Co prawda może być problem z przeniesieniem takiego kodu na inną maszynę, ale wyklucza to popełnienie błędu z powodu używanych offsetów...
-
kozak12
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 42
No a tux dalej swoje.
Dodane 2 minuty 46 sekundy:
Ciekawe czy przypisze sobie zasługę że on pomogl
Dodane 3 minuty 31 sekundy:
Wszyscy wiemy że o tuxa chodzi.
Problem ma nie tylko z logiką ale i z myśleniem oraz prowadzeniem dialogu z normalną osobą
Najlepiej rozmawia mu się ze swoim elterego
-
tuxcnc

- Posty w temacie: 34
Trzeba być wyjątkowym debilem, żeby nie czytać tego, co się cytuje...

-
IMPULS3

- Posty w temacie: 13
kamar pisze:To ja mam teraz nieludzi od tego
To teraz zamiast kolejnych modernizacji będzie powstawał robot przy każdej maszynie i AI jako inżynier zarządzający.
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 13
kamar pisze: Zarządzający był i będzie tylko jeden
Powinno być że do pieniędzy jest tylko jeden, a zarządzanie można oddać byle by było dobre.
kamar pisze:I dalej:
Chyba musze pomyśleć co mi trzeba z subów i też zatrudnić tę machinę do tego,