Nazwa symulatora
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Nazwa symulatora
Nie musi. Musi się zgadzać z tym co masz w tym polu w vmid. Tylko kinematyki w vmid i w tabeli machsim muszą się zgadzać. W sumie nie wiem, czy to wygeneruje błąd przy wczytywaniu, czy bzdurne wyświetlanie kinematyki... Nie próbowałem.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
nie za bardzo rozumiem, to co wkleiłem w pierwszym poście to jest zrzut ekranu z otwartego pliku .vmid
Wczytywałem różne maszyny, przy wybranym post procesorze Fanuc 5a ale za każdym razem przy symulacji maszynowej wyrzuca błąd kinematyki. Nie wiem czy dobrze to opisałem, określiłem bo to dla mnie nowy temat, nie zgadzają się osie a z racji tego że nie mam wgranych nie wiadomo ile wirtualnych maszyn, to wszystkie przetestowałem z podobnym rezultatm
Wczytywałem różne maszyny, przy wybranym post procesorze Fanuc 5a ale za każdym razem przy symulacji maszynowej wyrzuca błąd kinematyki. Nie wiem czy dobrze to opisałem, określiłem bo to dla mnie nowy temat, nie zgadzają się osie a z racji tego że nie mam wgranych nie wiadomo ile wirtualnych maszyn, to wszystkie przetestowałem z podobnym rezultatm
-
Czyli jednak błąd. Kinematyka w definicji maszyny (plik vmid) nie zgadza się z tą w tabeli machsim.
Musisz znaleźć taki pakiet, który będzie pasować.
Musisz znaleźć taki pakiet, który będzie pasować.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Ludzie dzieci robią...
Ale jak masz zupełnie inną kinematykę, to szkoda zawracania... Lepiej znaleźć podobną, i tamtą ew. poprawić bo zaraz się bryły przywracają i mimo, że matematycznie będzie działać to ruchy będąc wyglądać kosmicznie i po co Ci taka symulacja.
Ale jak masz zupełnie inną kinematykę, to szkoda zawracania... Lepiej znaleźć podobną, i tamtą ew. poprawić bo zaraz się bryły przywracają i mimo, że matematycznie będzie działać to ruchy będąc wyglądać kosmicznie i po co Ci taka symulacja.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!