Witam.
Czy istnieje jakaś szansa na zakup tej części od regulatora ciśnienia ?
W środku zerwał się gwint i nie wiem czy taniej można kupić nową część czy oddać do naprawy.
Jest to regulator wraz z manometrem firmy prebena.
Naprawa zaworu
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
zgadzam się z przedmówcą taki regulator kupisz w markecie masz dodatkowo skraplacz
a i nastawione ciśnienie trzyma znacznie lepiej kosztował coś 60zł. miałem taki jak na twoim zdjęciu szajs to samo nawaliło dodatkowo w celu odcięcia dopływu zamontowałem przy sprężarce zawór kulowy gazowy i działa już 2 lata a używam codziennie
a i nastawione ciśnienie trzyma znacznie lepiej kosztował coś 60zł. miałem taki jak na twoim zdjęciu szajs to samo nawaliło dodatkowo w celu odcięcia dopływu zamontowałem przy sprężarce zawór kulowy gazowy i działa już 2 lata a używam codziennie
- Załączniki
-
- Zdjęcie0073.jpg (36.72 KiB) Przejrzano 2199 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
TO tylko pozory taki sam nie znaczy wykonany z tego samego materiału ten jest o wiele bardziej wytrzymały i wierz mi jest duża różnica jeśli ktoś dysponuje czasem to może dorabiać tylko pamiętaj membrana i sprężyna zostanie ta sama za pół roku pęknie coś ci i co będziesz dorabiał ją.
Pamiętaj o jeszcze jednym jeśli używasz go do odcięcia powietrza to dołóż przed nim zawór kulowy gazowy koszt niewielki około 20 zł. a i kręcenia masz mniej.
No ale to już Twój wybór
Pamiętaj o jeszcze jednym jeśli używasz go do odcięcia powietrza to dołóż przed nim zawór kulowy gazowy koszt niewielki około 20 zł. a i kręcenia masz mniej.
No ale to już Twój wybór