mokry chińczyk 2,2 i falownik lgiC5

Dyskusje na temat elektrowrzecion do napędu narzędzi skrawających

Autor tematu
pilch
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 6
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2015, 11:28
Lokalizacja: dębica

mokry chińczyk 2,2 i falownik lgiC5

#1

Post napisał: pilch » 20 paź 2015, 11:36

witam
czy ktoś ma już skonfigurowany falownik iC5 230v pod mokrego chińczyka 2,2 230v prosiłbym o listę parametrów które muszę wpisać po resecie do ustawień fabrycznych :roll:



Tagi:


Autor tematu
pilch
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 6
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2015, 11:28
Lokalizacja: dębica

#2

Post napisał: pilch » 24 paź 2015, 11:52

proszę!!! czy wszyscy pracujecie na innych falownikach? , jeżeli tak to może zmienić falownik?
Jaki polecacie?

Awatar użytkownika

FDSA
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 664
Rejestracja: 26 gru 2010, 18:38
Lokalizacja: Południe
Kontakt:

#3

Post napisał: FDSA » 24 paź 2015, 20:01

Ja mam... z tego conpamietam wystarczy przestawic parametr zadawania obrotow na wbudowany potencjometr i dzialalo odrazu.... sciagnij sobie polska instrukcje i poczytaj... idzie to to bez problemow. W razie czego w poniedzialek moge popatrzec.

Pozdrawiam
FDSA


Autor tematu
pilch
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 6
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2015, 11:28
Lokalizacja: dębica

#4

Post napisał: pilch » 24 paź 2015, 20:22

bardzo Cię proszę jak mógłbyś to sprawdzić i mi opdpisać :lol:

Awatar użytkownika

FDSA
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 664
Rejestracja: 26 gru 2010, 18:38
Lokalizacja: Południe
Kontakt:

#5

Post napisał: FDSA » 25 paź 2015, 10:25

Ale moze najpierw sprobuj sam.... uszkodzic nic nie uszkodzisz zmieniajac podstawowe parametry.... a jak nie zadziała to wtedy pomyślimy. Mowiąc wprost spisywanie wszystkich parametrow z falownika dla twojego lejistwa tovtroche nie na miejscu ;-)

Pozdrawiam
FDSA


michalrem
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 192
Rejestracja: 24 lis 2012, 16:57
Lokalizacja: Kamieniec Ząbkowicki

#6

Post napisał: michalrem » 29 paź 2015, 19:24

mam taki sam falownik tylko 3f i wrzeciono 1,5 KW. Napisz co się dzieje, chodzi czy nie chodzi. Sam przez dwa tygodnie go ustawiałem ;) ale juz od dłuższego czasu chodzi ok


Autor tematu
pilch
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 6
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2015, 11:28
Lokalizacja: dębica

#7

Post napisał: pilch » 31 paź 2015, 09:22

witam
mam jednak problem, może od poczatku:
1.sterowanie z klawiatury falownika
2.przeprowadziłem autotuning ( H41-1)
3.częstotliwość znamionowa wrzeciona (F22-400)
4.częstotliwość max (F21-400)
5.F24-1
6.Górna granica (F25-400 ale po ustawieniu H40-3/wektorowe tylko 300/)
7.moc silnika (H30-2,2)
i co się dzieje:
-mogę ustawić tylko 60Hz
-po starcie falownika wrzeciono jęczy kwiczy cyferki na wyświetlaczu skakają (wrzeciono się niby kręci ale wolno)
proszę o pomoc sam sobię chyba nie poradzę :oops:


powgreg
Znawca tematu (min. 60)
Znawca tematu (min. 60)
Posty w temacie: 1
Posty: 98
Rejestracja: 25 paź 2005, 22:21
Lokalizacja: RzeszĂłw

#8

Post napisał: powgreg » 31 paź 2015, 15:55

Wyłącz autotuning i sterowane wektorowe.


Autor tematu
pilch
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 6
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2015, 11:28
Lokalizacja: dębica

#9

Post napisał: pilch » 31 paź 2015, 16:22

autotuning wyłącza się sam po przeprowadzeniu jednego testu ( teraz H41 jest na 0)
sterowanie włączałem na ( H40 -0 i 3) ale bez rezultatu,
ale doczytałem gdzieś że chyba muszę jeszcze przestawić I5 na 400 Hz ? myślicie że pomoże ? będą dopiero mógł sprawdzić w poniedziałek


Autor tematu
pilch
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 6
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2015, 11:28
Lokalizacja: dębica

#10

Post napisał: pilch » 03 lis 2015, 17:12

oki :wink: wszystko śmiga dzięki wszystkim za pomoc :lol:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektrowrzeciono”