Witam.
Dobry znajomy ma na utrzymaniu produkcji frezarkę jak na filmiku:
[youtube][/youtube]
Stan maszynki idealny, widać nigdy ciężko nie pracowała ale sterowania ma już serdecznie dosyć Nie bardzo wiem , co mu zaproponować. Da się te jej stare serwa Simensa napędzić w cywilizowany sposób ? Czy od razu siekierka przy wyjściu z szafy i nowe napędy ? Na nowe serwa pewnie nie pójdzie więc zostaną krokowce.
Może zostawić serwa i dać CSMIO/IP-A? Nie mam pojęcia jak to się sprawuje, proponuje tylko dlatego, że mam takiego Mikrona i z chęcią obejrzę jak poszła wymiana
Maq pisze:proponuje tylko dlatego, że mam takiego Mikrona i z chęcią obejrzę jak poszła wymiana
Wg. ostatnich informacji od znajomego cała akcja nie bardzo ma sens. MIKRON zaproponował mu ponoć wymianę sterowania za ok. 5000 € a tysiąc zwracają za stare.
A to wiem, tez miałem taką wycenę. Z tego co pamiętam to była cena minimum a jak wyjdą jakieś kwiatki to leci w górę. Ja nie mam do swojej dokumentacji, dlatego raczej nikt się nie chce za to wziąć.
Może ponegocjuje jeszcze, mam dwa sterowania to by już było 3.000
Mam taką samą. Padła karta graficzna (chyba), na ekranie świecą tylko pojedyńcze piksele. Przyszła więc chyba pora, aby zmienić sterowanie na nowsze. Szukam kogoś kto coś podpowie.