Mazak VTC800\30SR

Dyskusje na temat systemu Mazak, Mitsubishi i Mazatrol


janscot
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 5
Rejestracja: 08 wrz 2019, 07:26

Re: Mazak VTC800\30SR

#11

Post napisał: janscot » 15 wrz 2019, 20:21

Wielkie dzięki .
Spróbuję użyć programu MR-J2 jak skończę rejestrację w Mazaku bo narazie jest komunikat alarmu 1393 R.D wykryto przemieszczenie. Bo może ten alarm blokować Home position w osiach "Z" i " Y".
Jak jeszcze raz dziękuję.



Tagi:


Cris992
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 6
Rejestracja: 25 lut 2019, 21:54

Re: Mazak VTC800\30SR

#12

Post napisał: Cris992 » 16 wrz 2019, 09:43

janscot pisze:
15 wrz 2019, 11:19
Witam
Moja firma kupiła używanego Mazaka vtc800 30sr. Jak przywieźli mazaka to sie okazało ze dwa silniki od napedów osi "z" i "y" były wymontowane.
Po uruchomieniu maszyny te dwie osie nie bazują w atc i powinno wyświetlać na zielono . Proszę o jakaś poradę.
Podaj maila lub napisz na priv. Mam katalogi i instrukcje, które chciałeś w innym poście ale tamten mail, który podałeś jest błędny.


janscot
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 5
Rejestracja: 08 wrz 2019, 07:26

Re: Mazak VTC800\30SR

#13

Post napisał: janscot » 16 wrz 2019, 12:47

Witam
Podaję mój e-mail jangrzegorz1977@gmail.com
Z góry dziękuję


Cris992
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 6
Rejestracja: 25 lut 2019, 21:54

Re: Mazak VTC800\30SR

#14

Post napisał: Cris992 » 18 wrz 2019, 09:35

Napisałem maila, tydzień temu, dziś go powtórzyłem, zajrzyj do skrzynki odbiorczej.
Pozdrawiam


typniepokorny86
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 97
Rejestracja: 08 lut 2009, 17:04
Lokalizacja: Żołyń

Re: Mazak VTC800\30SR

#15

Post napisał: typniepokorny86 » 20 wrz 2019, 19:59

kosa1214 pisze:
04 wrz 2019, 09:02
typniepokorny86 pisze:
16 sie 2018, 09:31
Witam,
temat trochę stary, ale z tego co czytam to chyba nie wszystko zostało powiedziane, jeśli chodzi o parametry odnośnie ustawienia podzielnicy (na leżąco lub stojąco), pracy z G68.2 i G43.4, wczytywaniu korektorów narzędzi.
Pracujemy na tej maszynie około rok, z programami w ISO, także mógłbym jeszcze coś dopowiedzieć.
Także jak by ktoś był zainteresowany to pisać.
Oferta dalej aktualna bo miałbym parę pytań
Witam,
myślę że tak. Jak będę w stanie to pomogę.


janscot
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 5
Rejestracja: 08 wrz 2019, 07:26

Re: Mazak VTC800\30SR

#16

Post napisał: janscot » 28 wrz 2019, 17:15

Witam

Po dwuch dniach udało się ustawić ATC .
Mam pytanie odnośnie o programowanie ISO
W jakich plikach odczytuje mazatrol programy ISO
Bo mazak ten w poprzedniej firmie był programowany w jezyku Mazatrola.
Czy posiada ktoś postprosecor mazaka vtc 800/ 30SR. bo będę potrzebować dla przykładu do napisania postprosecor dla mojego CAMa.
Z góry dziękuję


Autor tematu
mateu5
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 480
Rejestracja: 31 paź 2009, 16:20
Lokalizacja: PL

Re: Mazak VTC800\30SR

#17

Post napisał: mateu5 » 28 wrz 2019, 17:55

Mazak odczytuje pliki .EIA, jak szukasz postprocesor pod nx'a to odezwij się w wiadomości prywatnej.
Mazak -> Fanuc -> Acramatic -> Sinumeric -> Heidenhain -> Mitsubishi meldas -> NX CAM - Postprocesory NX.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mazak, Mitsubishi, Mazatrol”