Magazynek talerzowy narzędzi ISO30..Uchwyty i inne elementy

Tematy inne dotyczące mechaniki nie pasujące do żadnego z działów.

Moderator: MODERATORZY


start23
Czytelnik forum poziom 2 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 10
Rejestracja: 15 maja 2011, 17:52
Lokalizacja: Łódź
    unknown unknown

#41

Post napisał: start23 » 11 sie 2014, 12:11

A dlaczego przekładnia maltańska ma być ostatecznością? Wydaje się idealna do takiego zastosowania.
Można by zrezygnować z przekładni ślimakowej. No chyba że zakupy już zrobione...



Tags:

Awatar użytkownika

Autor tematu
mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 24
Posty: 704
Rejestracja: 09 cze 2009, 21:06
Lokalizacja: k/Krakowa
    unknown unknown
Kontakt:

#42

Post napisał: mitek » 11 sie 2014, 13:20

Już zrobione...
Do maltańskiej musi być też jakieś przełożenie a nie bezpośrednio z silnika 6Nm. Zrezygnowałem z maltańskiej bo nie mam zaplecza do obróbki metalu i muszę wszystko zlecać.

Przełożenie myślę 1:20 i maltańska przekładni była by pewnie ciekawa no ale jest już co jest :)
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi :-D

Awatar użytkownika

Autor tematu
mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 24
Posty: 704
Rejestracja: 09 cze 2009, 21:06
Lokalizacja: k/Krakowa
    unknown unknown
Kontakt:

#43

Post napisał: mitek » 17 paź 2014, 12:05

Coś się dzieje... Choć wolno z brak czasu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi :-D

Awatar użytkownika

Autor tematu
mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 24
Posty: 704
Rejestracja: 09 cze 2009, 21:06
Lokalizacja: k/Krakowa
    unknown unknown
Kontakt:

#44

Post napisał: mitek » 03 sty 2015, 17:31

Na razie ręcznie ale doszło już do zmiany narzędzia bez użycia rąk...

Obrazek
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi :-D


MarioMAX
Znawca tematu (min. 60)
Znawca tematu (min. 60)
Posty w temacie: 2
Posty: 67
Rejestracja: 17 sty 2013, 12:02
Lokalizacja: Oświęcim
    unknown unknown

#45

Post napisał: MarioMAX » 24 paź 2017, 14:56

mitek, Może odgrzebuję strasznie, ale działa ci to ? Będę tworzył coś podobnego.

Awatar użytkownika

Autor tematu
mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 24
Posty: 704
Rejestracja: 09 cze 2009, 21:06
Lokalizacja: k/Krakowa
    Windows 10 Chrome
Kontakt:

Re: Magazynek talerzowy narzędzi ISO30..Uchwyty i inne elementy

#46

Post napisał: mitek » 09 lis 2017, 16:36

Tak działa całkiem dobrze :) PikoCNC dobrze sobie radzi z ustrojstwem.
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi :-D


MarioMAX
Znawca tematu (min. 60)
Znawca tematu (min. 60)
Posty w temacie: 2
Posty: 67
Rejestracja: 17 sty 2013, 12:02
Lokalizacja: Oświęcim
    Windows 7 Chrome

Re: Magazynek talerzowy narzędzi ISO30..Uchwyty i inne elementy

#47

Post napisał: MarioMAX » 09 lis 2017, 20:45

Mi jak się uda to skonfiguruję coś podobnego pod mach-a, ale jest tam jakieś PLC ? Jesteś w stanie filmik z działania podesłać ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 24
Posty: 704
Rejestracja: 09 cze 2009, 21:06
Lokalizacja: k/Krakowa
    Windows 10 Chrome
Kontakt:

Re: Magazynek talerzowy narzędzi ISO30..Uchwyty i inne elementy

#48

Post napisał: mitek » 10 lis 2017, 15:41

Tu trochę znajdziesz.

https://www.youtube.com/watch?v=SLtsvBRXjUg

Wszystkim steruje sterownik bez dodatkowego PLC
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi :-D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mechanika”