Mach3

Feedback obrotów

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Adam Domański
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Re: Mach3

Post napisał: Adam Domański » 01 maja 2025, 18:08

tuxcnc pisze:W normalnych sterowaniach z normalnymi enkoderami (A,B,Z) działa to tak jak napisałem.

Ale tu jest mowa jak kiedyś napisałeś o "sterowaniu napisanym przez debili dla debili", dlatego jak możesz to się w tych tematach nie udzielaj, bo jak sam piszesz nie znasz tego sterowania i nie masz potrzeby go poznać, opinie nie użytkowników nie są nam potrzebne.

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: tuxcnc » 01 maja 2025, 18:18

Adam Domański pisze:
01 maja 2025, 18:08
tuxcnc pisze:W normalnych sterowaniach z normalnymi enkoderami (A,B,Z) działa to tak jak napisałem.

Ale tu jest mowa jak kiedyś napisałeś o "sterowaniu napisanym przez debili dla debili", dlatego jak możesz to się w tych tematach nie udzielaj, bo jak sam piszesz nie znasz tego sterowania i nie masz potrzeby go poznać, opinie nie użytkowników nie są nam potrzebne.
Dobra, męczcie się sami z pacjentem, który niczego nie podłączył, niczego nie skonfigurował, dziwi się że mu nie działa i krzyczy pomocy...

cawboy
Posty w temacie: 2

Post napisał: cawboy » 01 maja 2025, 18:56

Bostom, małe nieporozumienie, kilkukrotnie pisałeś, że nie masz podłączonego wrzeciona, ja myślałem, że kręcisz łapą i widzisz sygnał index, teraz doczytałem, że nie masz podłączonego falownika do kontrolera. I nie musisz go mieć podłączonego, a mach obroty powinien czytać. Jak masz wszystko ustawione dobrze, wciśnij przycisk spindle na dole macha, uruchom wrzeciono i obroty powinny się wyświetlać.
Krak.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”