Lifting (reanimacja ?) TUC - 40
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 255
- Kontakt:
Re: Lifting (reanimacja ?) TUC - 40
A po co ? Na chodzących u mnie około 80-90 to jakaś rezerwa być musi.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 98
kamar pisze:Obrazek
Mam te sterowniki, pracują bardzo dobrze z tym że są lekko słabsze od tych poprzednich i u siebie ustawialem lekko mniejsze przyśpieszenia bo na starych ustawieniach były za szybkie i czasem pojawiało się trrrrrrrr przy szybkim ruszeniu.

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 13
Witam.
Ja mam z kolei nieco inny problem.
Otóż maszyna wykonuje sobie program i jest wszystko ok a w pewnym momencie zatrzymują się np os Z na sterowniku miga czerwona dioda, silnik krokowy stoi a program idzie dalej. Stało mi się tak jakieś trzy razy raz na X i dwa na Z. Z tego co kojarzę dochodzi do tego na G0.
Szkoda że jak sterownik wywala błąd to nie zatrzymuje programu, a może coś mam popaprane w ustawieniach? Sterowniki takie jak na zdjęciu wyżej w kartonie
Miał ktoś może taki przypadek?
Ja mam z kolei nieco inny problem.
Otóż maszyna wykonuje sobie program i jest wszystko ok a w pewnym momencie zatrzymują się np os Z na sterowniku miga czerwona dioda, silnik krokowy stoi a program idzie dalej. Stało mi się tak jakieś trzy razy raz na X i dwa na Z. Z tego co kojarzę dochodzi do tego na G0.
Szkoda że jak sterownik wywala błąd to nie zatrzymuje programu, a może coś mam popaprane w ustawieniach? Sterowniki takie jak na zdjęciu wyżej w kartonie
Miał ktoś może taki przypadek?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 98
Myce123 pisze: Z tego co kojarzę dochodzi do tego na G0.
Tak się dzieje jak masz zbyt wysokie parametry ustawione w programie sterującym w stosunku do tego co potrafi i moze sterownik. Musisz zmniejszyć przyśpieszenia lub predkość maksymalną albo jedno i drugie.