LazyCam-pomocy

Awatar użytkownika

Bolek
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 7
Posty: 73
Rejestracja: 07 lip 2005, 09:27
Lokalizacja: Kęty

#21

Post napisał: Bolek » 13 gru 2009, 22:26

No właśnie już do tego doszedłem
The free edition of LazyCam that is included with Mach3 carries no cost. However, there is an optional PRO level upgrade that turns on advanced features such as object offsetting, pocketing, primary foam functions, importation of DXF profiles for conversion to Lathe turning code, etc. It is optional, but gives one the ability to do more advanced importation of objects.
Niby LC nie będą rozwijać, ale za pro trzeba 75$ zabulić ;/




783381507
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 12 sty 2010, 16:39
Lokalizacja: Mazowieckie

#22

Post napisał: 783381507 » 20 sty 2010, 17:07

Chętnie "przygarnąłbym" licencje na LC do potestowania opcji wersji pro...

Awatar użytkownika

Bolek
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 7
Posty: 73
Rejestracja: 07 lip 2005, 09:27
Lokalizacja: Kęty

#23

Post napisał: Bolek » 03 lut 2010, 22:11

Kolejna sprawa wyszła :)
Mam w corelu jakąś tam lieterke, da się jakoś zrobić aby została wyfrezowana łącznie z wypełnieniem?. "Normalnie" to jedzie o obrysie zew/wew.

Awatar użytkownika

ARAS
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 8
Posty: 220
Rejestracja: 19 mar 2007, 21:51
Lokalizacja: PECNA

#24

Post napisał: ARAS » 03 lut 2010, 23:17

Bolek pisze:da się jakoś zrobić aby została wyfrezowana łącznie z wypełnieniem?.
literka ma byc wypukła a tło wklęsłe ?
narysuj literkę w prostokącie lub kole

[ Dodano: 2010-02-03, 23:31 ]
może pomoże

[ Dodano: 2010-02-03, 23:41 ]
jpg

[ Dodano: 2010-02-03, 23:45 ]
Obrazek
ARAS


slim3636
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2011, 12:29
Lokalizacja: Olsztyn

#25

Post napisał: slim3636 » 08 kwie 2011, 07:20

Podpinam tu moje pytanie żeby nie tworzyc nowego tematu. czy jest ktos w stanie powiedziec jak zmienic w lazy cam wysokośc G0 (tzn wyskosc podnoszenia" Z" podczas przejazdu) mam ustawione na 1 a to troche malo a nie moge sie polapac gdzie to wpisac zeby generowal kod juz z G0 wyzej. Pozdrawiam i z góry dzieki

Awatar użytkownika

Bolek
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 7
Posty: 73
Rejestracja: 07 lip 2005, 09:27
Lokalizacja: Kęty

#26

Post napisał: Bolek » 19 maja 2011, 18:19

ARAS mam pytanie co do twojego załącznika z literką i kieszeniami. O co chodzi z parametrami finish, step, overhand. Finish to chyba "zachodzenie" sie freza przy każdym przejściu?


lemurbb
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 209
Rejestracja: 15 mar 2009, 10:57
Lokalizacja: bielsko
Kontakt:

#27

Post napisał: lemurbb » 19 maja 2011, 20:27

kolego slim w zakładce layers po prawej stronie , są 3 tabelki

1. przejazdy nad materiałem
2. od jakiej wysokości Z ma zacząć ciąć materiał
#. jak głęboko ma ciąć/ezować


galon
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 318
Rejestracja: 06 kwie 2007, 17:17
Lokalizacja: kieleckie

#28

Post napisał: galon » 19 gru 2011, 18:25

witam ja z zapytaniem ktoś w Polsce sprzedaje licencje LC najlepiej za zł i jeszcze jedno czy w demo nie można żadnego g kodu wygenerować dzięki


Rekin73
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 18
Rejestracja: 06 paź 2010, 20:32
Lokalizacja: Opole

#29

Post napisał: Rekin73 » 19 gru 2011, 21:37

Mozna wygenerować, niestety bez korekty na narzędzia.

Awatar użytkownika

grzegorz.bogusławski
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 08 mar 2018, 18:12

Re: LazyCam-pomocy

#30

Post napisał: grzegorz.bogusławski » 08 mar 2018, 19:38

Mam pytanie, mimo ustawien Rapid Height -70 Cut Start -76 oraz CutDepth-5 to po wygeneowaniu G codu wychodza mi wartosci osi Z jako 0 przejscie nad materialem i -1 wyjscie w material prosze pomocy co robie zle.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „LazyCam”