najpierw będę się bawił w ustawianie, a resztę splanuje. co złego jest w planowaniu? jest troszkę cieńszy po tym procesie i robi robotę, więc nie wiem w czym problem, naprawdę nie mam za wielkiego wyboru, jakbym mieł kawałek formatki aluminiowej to bym ją dał pod spód (miejsce mam na to), ale takowej nie posiadam więc jestem zmuszony iść po najmniejszej linii oporu
niko65 pisze:Mógłbyś też założyć nowy temacik z tą konstrukcją, chyba ze bijesz rekord postów w jednym temacie hehe
zastanawiałem się nad założeniem nowego tematu i przedstawieniu budowy frezarki i wyeliminowaniu pytań. Nie nie idę na rekord, a że tak wyszło to nie moja wina. Chciałem założyć nowy temat i udostępnić w nim cały projekt frezarki wraz z plikami dxf każdego elementu, zrobić taki tutorial budowy ale chyba nie dysponuje wystarczającym czasem.
Z drugiej strony jest to jak by nie patrzył jedna maszyna tylko po zaje^%@# resizeingu i jej cała historia. Dużo się zmieniło od pierwszego postu i faktycznie z chęcią usunąłbym całe 28 podstron tego wątku i zaczął od nowa, ale jest tu kupa informacji
[ Dodano: 2010-12-06, 22:27 ]
silnik nie wiem dokładnie ile ma obrotów, ale jest z dobrej klasy wkrętarki, ktoś mi kiedyś pisał że do 10k się rozkręca takie cudo
[ Dodano: 2010-12-09, 23:14 ]
silnik osi X wylądował
[ Dodano: 2010-12-12, 20:48 ]
pomału do przodu pilnik wkrętarka i na pohybel
[ Dodano: 2010-12-31, 13:53 ]
syntetyczny pisze:Ciekaw jestem jak zamontujesz ten stolik. Czekam na dalsze newsy:)
plan się zmienił bo zdecydowałem użyć pasków zębatych które mam i są one troszkę za długie a co za tym idzie śruba jest za wysoko i muszę zastosować płytki aluminiowe 15mm. pod stolikiem i to te płytki będą splanowane więc stolik będzie oryginalny, czekam teraz na taśmy do cięcia aluminium, do mojej piły taśmowej więc ten proces musi poczekać. Teraz zajmuję się wrzecionem