Cześć
Mam puytanie- czy podczas ka zdej zabawy suportem wszystko liczysz? W tym sę, że aby coś małego przetoczyć bez uszkodzenia toczonego elementu trzeba robić kilka podejść...
Co do tokarki-najprściej jest zroić kłową. Dziś przetaczałem komutator do silnika i taksobie o tym przypomniałem. Toczenie w kłach nie jest takie złe ;d Jednak osi balansowych nie chciałym dorabiać....
Pozdro
jak zrobic tokarke
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Zdaje się, że taką niedokończoną tokarkę samoróbę mam rozłożoną na części składowe w piwnicy. Kupiłem ją 3-4 lata temu od gościa z Allegrobuszowanie pisze:https://www.cnc.info.pl/topics56/plany- ... 621,90.htm
Na forum jest schemat tokarki

To są zdjęcia tokarki z aukcji, kiedy ją kupiłem ( mam nadzieję, że autor zdjęć się nie obrazi )

Piotrek

Piotrek

Piotrek

Piotrek

Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Wtedy dałem zdaje się, że 500 zł.
Dokupiłem nawet do niej silnik trójfazowy 0,55KW z kołem pasowym.
Za koło pasowe o automatycznie regulowanej średnicy ( jak się okazało, za duże - 25 cm średnicy ), które miało być założone na wrzeciono - wybuliłem 100 zł. Czemu się na nie zdecydowałem - chyba w desperacji.
Jednym, słowem człowiek wykosztował się bezsensownie nie znając się wogóle na rzeczy
Chyba poskładam ją prowizorycznie do kupy, zrobię zdjęcia to co się na dzień dzisiejszy pozostało i wystawię ją na sprzedaż.
Kupiłem sobie na dniach tokarkę Nutool, więc nie będę się już bawił w jej składanie. Może ze sprzedaży tej poprzedniej starczy kasy na komplet nowych noży
.
Pozdrawiam
Piotrek
Dokupiłem nawet do niej silnik trójfazowy 0,55KW z kołem pasowym.
Za koło pasowe o automatycznie regulowanej średnicy ( jak się okazało, za duże - 25 cm średnicy ), które miało być założone na wrzeciono - wybuliłem 100 zł. Czemu się na nie zdecydowałem - chyba w desperacji.
Jednym, słowem człowiek wykosztował się bezsensownie nie znając się wogóle na rzeczy

Chyba poskładam ją prowizorycznie do kupy, zrobię zdjęcia to co się na dzień dzisiejszy pozostało i wystawię ją na sprzedaż.
Kupiłem sobie na dniach tokarkę Nutool, więc nie będę się już bawił w jej składanie. Może ze sprzedaży tej poprzedniej starczy kasy na komplet nowych noży

Pozdrawiam
Piotrek