Inkspace zamiast corela?


Autor tematu
pszemek7
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 80
Rejestracja: 26 gru 2013, 13:47
Lokalizacja: zabrze

Inkspace zamiast corela?

#1

Post napisał: pszemek7 » 19 mar 2014, 16:54

Witam narysowałem obiekt w inkspace. Otwieram go w auto cadzie i jest on widoczny lecz nie importuje czcionek. W jaki sposób można stworzyć w inkspace napis zbudowany z vektorów? Ogólnie chodzi mi by napis wyfrezować



Tagi:

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3419
Rejestracja: 13 gru 2008, 19:32
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

#2

Post napisał: Zienek » 19 mar 2014, 20:58

Zaznaczasz napis i wybierasz z górnego menu PATH (ścieżka?) opcję OBJECT TO PATH (zamień objekt w ścieżkę?)

do dxf trafi tylko to co jest zapisane jako wektory. Inkscape korzysta z wielu czcionek, które nie są obsługiwane w dxf, dlatego takie extrementy trzeba zapisać jako zestaw wektorów.

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 5294
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#3

Post napisał: adam Fx » 19 mar 2014, 23:59

dodatek do generowanie Gkodu http://www.cnc-club.ru/forum/viewtopic.php?t=35 oraz instrukcja może się przyda ;)
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
pszemek7
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 80
Rejestracja: 26 gru 2013, 13:47
Lokalizacja: zabrze

#4

Post napisał: pszemek7 » 20 mar 2014, 00:21

Super dziękuje jutro zobacze co i jak, a mam problem bo mam wygenerowany plik dxf z inkspace przy czym kazda linia jest osobno. Może źle się wyraziłem ale po wygenereowaniu kodu z prostego obiektu mamy mnóstwo lini g kodu czy idzie jakoś to uprosić z automatu?

tak jak tutaj (w połowie tematu):
https://www.cnc.info.pl/topics51/automa ... 915,60.htm

przy czym nie mam dostępu do tego programu a demka nie znalazłem w szkole mamy solid worka więc może tam bym dał rade coś takiego zrobić? Jutro wrzuce może grafike.


Sprawdziłem mi jakoś ten generator dla inkspace dziwnie chula. A raczej nie chula.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”