Import bryły z AutoCada do sprutcama

Sprut CAM

szyszunia
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 15 mar 2015, 20:11
Lokalizacja: śląsk

Pomocy

#11

Post napisał: szyszunia » 15 mar 2015, 20:25

Witam. Mam plik wykonany w artcamie (coś na wzór płaskorzeźby).Plik zapisany w formacie stl. Po otwarciu w sprutcamie widzi to ładnie ale jako 1 powierzchnię. Przy nałożeniu na materiał obchodzi wzór tylko w koło- czyli po zewnętrznej krawędzi robi zarys konia - nie chce pracować na modelu. Jak zrobić żeby wykonał to jako model 3d? Proszę o wyrozumiałość bo to są moje pierwsze kroki. :)

model wygląda podobnie jak ten tutaj tylko że mój to koń
Obrazek



Tagi:


tomcat
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 26
Rejestracja: 05 sty 2007, 14:26
Lokalizacja: cnc.lublin.pl
Kontakt:

Re: Import bryły z AutoCada do sprutcama

#12

Post napisał: tomcat » 25 lut 2018, 16:56

Sprutcam jest świetnym programem i nie ma co się poddawać na początku jest trudno w każdym camie ale sprut jest łatwiejszy niż większość z nich

To czy widzisz siatkę czy krzywe i powierzchnie po imporcie zależy od rodzaju pliku który importujesz. STL - siatka, brak informacji o krawędziach i powierzchniach, IGS - krzywe i powierzchnie (bryła)

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6554
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Import bryły z AutoCada do sprutcama

#13

Post napisał: WZÓR » 25 lut 2018, 17:03

tomcat pisze:
25 lut 2018, 16:56
Sprutcam jest świetnym programem .....
Dla mało wymagających.
Miałem stycznośc z tym programem , wiec wiem co piszę.

Mariusz.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Sprut CAM”