Haas-VF-2 Mikron

Dyskusje na temat maszyn HAAS

Autor tematu
esio
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 11
Rejestracja: 17 cze 2010, 17:35
Lokalizacja: SGL

Re: Haas-VF-2 Mikron

#11

Post napisał: esio » 10 paź 2019, 11:22

Dzięki za pomoc. W sobotę maszyna będzie u mnie tylko okaże się czy w garażu czy tymczasowo pod wiatą.



Awatar użytkownika

Petroholic
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 2688
Rejestracja: 08 gru 2015, 12:23
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Haas-VF-2 Mikron

#12

Post napisał: Petroholic » 10 paź 2019, 18:00

Jeden dzień pod wiatą jej nie zaszkodzi, a demontaż opanujesz bez problemu :)


G3d
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 320
Rejestracja: 02 sty 2009, 18:07
Lokalizacja: Warszawa

Re: Haas-VF-2 Mikron

#13

Post napisał: G3d » 19 gru 2019, 16:10

Jak poszło? Zdjąłeś go w końcu?
Nie wiem czy to takie proste - ten siłownik raczej jest napięty w jakimśtam położeniu ;)
Mniej gadania - więcej robienia.


Mati12-25
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 170
Rejestracja: 15 gru 2011, 19:28
Lokalizacja: Cz-wa

Re: Haas-VF-2 Mikron

#14

Post napisał: Mati12-25 » 19 gru 2019, 21:06

Miałem to ściągnięte w swoim vf2 do przejazdu przez bramę i ostatnio to zakładałem nie ma z tym większego problemu. Trzeba zdemontować osłonę prowadnic, odkręcić od góry dwa imbusy i na dole z tłoczyska siłownika zdjąć zabezpieczenie i odkręcić dwie nakrętki i wszystko wychodzi nam do góry. Wiadomo oś Z opadnie nam na dół ale tłoczysko się nie wysuwa ani też ręcznie się go nie ruszy :wink:


Piotrkubica1601
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 11 cze 2022, 10:50

Re: Haas-VF-2 Mikron

#15

Post napisał: Piotrkubica1601 » 11 cze 2022, 14:56

Witam
Szukam informacji na temat vektor drivera 20/15 HP
Dokładnie chodzi o rezystor jaki to jest ?
Mój się spalił i nie można odczytać nazwy i parametrów duży brązowy jest na kondensatorach
Proszę najlepiej o zdjęcia

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „HAAS”