Gwintowanie na frezarce z wrzecionem wysokoobrotowym Mach3

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

steff.k
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 6
Posty: 526
Rejestracja: 07 paź 2013, 20:12
Lokalizacja: Kraków/Kraśnik

#51

Post napisał: steff.k » 05 gru 2015, 19:17

Frezik sprawuje się świetnie :mrgreen: . Zrobiłem nim już kilkadziesiąt gwintów w tworzywie. Znajomy tokarz powiedział, że w życiu by nie uwierzył że to z frezarki wyszło gdyby na własne oczy nie zobaczył :wink: .

Poniżej kilka fotek z dzisiejszej roboty i filmik. (Musze w jakiś statyw zainwestować bo można epilepsji dostać :wink: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[youtube][/youtube]



Tagi:

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7441
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#52

Post napisał: bartuss1 » 05 gru 2015, 20:18

fajne

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 5246
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#53

Post napisał: adam Fx » 05 gru 2015, 21:14

Noooo elegancka robota :mrgreen:
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Piekar
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:19
Lokalizacja: Poznań

#54

Post napisał: Piekar » 09 paź 2017, 13:24

a macie pomysł jak robić otwory rozwiertakiem pod kolki na wysokoobrotowym?

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 5246
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#55

Post napisał: adam Fx » 09 paź 2017, 15:00

a jakie parametry może przeżyć rozwiertak z węglika?-zobacz w katalogu
może nim by poszło ale jak maszyna dokładna to lepiej wiercić i po spirali rozregulować otwory
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Piekar
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 09 paź 2017, 09:19
Lokalizacja: Poznań

#56

Post napisał: Piekar » 09 paź 2017, 15:25

no też tak aktualnie robimy że po spirali ale wtedy musimy zawsze za każym razem wprowadzać korektę narzędzia i coś odejmować i dodawać a chcę usprawnić proces - na frezarkach nie na ploterze zakładamy rozwiertaki i nie musimy się bawić w żadne korekty

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”