Grafika inżynierska - projekt
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
Witam. Na początek chcę Cię poinformować iż jestem tokarzem-frezerem z 30-to letnim stażem i co dalej idzie muszę Cię zmartwić "RYSUNEK CAŁKIEM DO D.....".Przykro mi ale nie mam jak go poprawić, według tego ci narysowałeś nie jestem w stanie tego wykonać, a rysunek powinien dać możliwość wykonania detalu innej osobie. Mogę tylko podpowiedzieć, podobne rysunki można znaleźć w "PORADNIKU MŁODYCH MECHANIKÓW". Przepraszam za tak długą i negatywną wypowiedź.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Sprawa chyba juz nieaktualna, ale niestety sie musze z Toba zgodzic :/ Tak juz jest, ze na studiach kadra po prostu odwala zajecia i olewaja studentow. Nic dziwnego, ze pozniej wychodzą takie kwiatki. Dla mnie od początku powinna sie wpajać inżynierom, ze element ktory projektujemy powinien byc do wykonania i oczywiście zwymiarowany tak aby ułatwić zadanie temu ktory wykonuje narysowany element.
Pozdrawiam serdecznie [you]
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Jeśli chcesz zaskoczyć wykładowcę od Rysunku technicznego i nie tylko to polecam książkę "Poradnik mechanika" z wydawnictwa REA mimo że kosztuje 50 zł to nie żałuje wydanych pieniędzy ponieważ są tam skompensowane rzeczy również z rysunku technicznego bogato ilustrowane i odwołujące się do norm po ich numerze po prostu gorąco polecam tą książkę 

"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego." 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
chetnie pomogę:
https://www.cnc.info.pl/topics17/oddam- ... t18677.htm
priorytetem 1 dzień.
Nie dziekuj. Nie oczekuję wdzięczności. Ty tez po zaliczeniu egzaminów tak zrób i utwórzmy łancuszek ludzi dobrej woli.
Na PW proszę o adres.
https://www.cnc.info.pl/topics17/oddam- ... t18677.htm
priorytetem 1 dzień.
Nie dziekuj. Nie oczekuję wdzięczności. Ty tez po zaliczeniu egzaminów tak zrób i utwórzmy łancuszek ludzi dobrej woli.
Na PW proszę o adres.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej