geometria


Autor tematu
elipsesmi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 145
Rejestracja: 02 lut 2011, 17:53
Lokalizacja: Katowice

geometria

#1

Post napisał: elipsesmi » 14 maja 2019, 04:20

Witam ,chciałbym zapytać jak w solidcam sciągnąć geometrie do obróbki ?? Dopiero zaczynam pracę z solidcam. Chciałbym ściągnąć geometrię najpłytszej kieszeni np na poziom Z5 klikając po kolej ii każdą z krawędzi aby stworzyć zamknięty łańcuch . Potem wybrać w cyklu i obrobić.


Obrazek




Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1497
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: geometria

#2

Post napisał: Steryd » 14 maja 2019, 07:15

Klikasz pierwszą krawędź, I potem auto wybór np stałe Z,
Robisz sobie szkic będący rzutem krawędzi I w wybierasz go do obróbki
Wybierasz powierzchnię, program Ci wynajdzie wszystkie kieszenie, potem usuwasz te, których nie chcesz. (osobiście tą opcję najmniej lubie)
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
elipsesmi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 145
Rejestracja: 02 lut 2011, 17:53
Lokalizacja: Katowice

Re: geometria

#3

Post napisał: elipsesmi » 14 maja 2019, 20:31

-Dalej nie wiem jak skopiować geometrię na np. Z5. jest jakaś ikonka od tego?? Udało mi się narysować kontur kieszeni i użyć go w operacji.
-Nie wiem jak splanować detale na Z0. Chciałbym zaznaczyć cały półfabrykat ale nie umie wybija mi że . Gdzie ustala się poziom obróbki ? głębokość skrawania?? Jak zaznaczyć geometrię półfabrykatu do obróbki??

Obrazek


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1497
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: geometria

#4

Post napisał: Steryd » 14 maja 2019, 21:14

Zobacz jakiś tutorial, czy coś, bo pytasz o podstawy.
Wysokość konturu nie ma znaczenia. A do planowania masz operację planowanie.
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”