Dobra, zatem zamawiam tę płytę tekstolitową. A jak te uchwyty? Bo na razie dałem takie jak na foto (zwykle plastikowe obejmy do rur). Powietrze jako dodatkowa izolacja? Kurcze, ja tu myślałem o dodatkowych przekładkach z tekstolitu tam gdzie są te skosy, a jednak okazuje się że lepiej aby nic tam nie było

Nie zajarzy się łuk przez to, że będzie powietrze (czyt. gaz jonizujący) pomiędzy nimi? I jakie odstępy minimum powinny być pomiędzy elementami przewodzącymi przy takim napięciu? Wole się upewnić, że wszystko jest zgodnie z normami bezpieczeństwa... ja tam mogę sobie mieć świadomość ryzyka, niedoróbek i uwazać x10, ale dajmy na to ze kiedyś np. sprzedam ten zasilacz , to chce wiedzieć że kogoś nie pier&$#@& prąd, nie spali się dom itp., a ja nie trafię za kratki, za to że komuś sprzedałem taki bubel
Myśle, aby co drugi rezystor umiescić na izolatorach wsporczych ceramicznych. Dzięki temu zygzak będzie nie tylko w poziomie, ale w 3 wymiarach. Drugi pomysł aby dać 3 z jednej i 2 z drugiej strony płyty tekstolitowej. Oj, słabo to widzę. Chyba będzie osobno kilowoltomierz i osobno zasilacz.WN...
Kto pyta, nie błądzi.