fusion 360 w stronę zagłady

kolejne poprawki coraz większy chaos ?


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 27
Posty: 11751
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: fusion 360 w stronę zagłady

#81

Post napisał: kamar » 11 lip 2019, 10:10

Butler pisze:
11 lip 2019, 09:58
był pomysł kupna do mnie SW z dodatkowym modułem CAM,
Tez dostaje różne złożenia (SW Catia ) i to żaden problem dla F360
Wczytuje związane z nazwami detali choć bez animacji.




Autor tematu
piromarek
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 12
Posty: 556
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: fusion 360 w stronę zagłady

#82

Post napisał: piromarek » 11 lip 2019, 10:14

Oczywiście, że jak mogę, to w większości robię na jednym projekcie wszystkie komponenty.
Przy małych projektach i nie koniecznej kooperacji, tak się da bez problemu.
Nie wiem jak by się to przy dajmy na to samochodzie całym sprawdziło.

Dla mnie to duże ułatwienie, jak widzę co do siebie i jak pasuje. O razu mam kolizje jak na dłoni i narzędzia do ich weryfikacji.

Awatar użytkownika

Butler
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 374
Rejestracja: 07 mar 2018, 16:54
Lokalizacja: Gdańsk

Re: fusion 360 w stronę zagłady

#83

Post napisał: Butler » 11 lip 2019, 10:32

kamar pisze:
11 lip 2019, 10:10
Butler pisze:
11 lip 2019, 09:58
był pomysł kupna do mnie SW z dodatkowym modułem CAM,
Tez dostaje różne złożenia (SW Catia ) i to żaden problem dla F360
Wczytuje związane z nazwami detali choć bez animacji.
Nic mi nie otworzy projektów z Mastercama na przestrzeni 10 lat. Robić wszystko od nowa bo nowy CAM nie wczyta .MCAM lub .MCX? Niee.... Odpada.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 27
Posty: 11751
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: fusion 360 w stronę zagłady

#84

Post napisał: kamar » 11 lip 2019, 11:44

Butler pisze:
11 lip 2019, 10:32
Nic mi nie otworzy projektów z Mastercama na przestrzeni 10 lat.
Prawdy to w tym niewiele :) Rozumiem , że nie potrzebujesz bo masz MC ale argumenty chybione.
Zapisujesz .MCX jako potrzebny format i wczytujesz wszędzie. F360 najlepiej przyjmuje .IGS

Awatar użytkownika

Butler
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 374
Rejestracja: 07 mar 2018, 16:54
Lokalizacja: Gdańsk

Re: fusion 360 w stronę zagłady

#85

Post napisał: Butler » 11 lip 2019, 12:03

Nie modele, tylko projekty ze ścieżkami itd. Nie chodzi mi o wygenerowany .NC do maszyny, tylko .MCAM z pełnymi strukturami obróbki. Chcesz powiedzieć że jest jakiś soft co wczyta całą moją pracę CAM z Mastercama? Myślałem że SolidWorks z nakładką Mastercama potrafi... Ale niestety nie.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 27
Posty: 11751
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: fusion 360 w stronę zagłady

#86

Post napisał: kamar » 11 lip 2019, 12:13

Butler pisze:
11 lip 2019, 12:03
Chcesz powiedzieć że jest jakiś soft co wczyta całą moją pracę CAM z Mastercama?
Jeszcze Ci kawę zaparzy i osłodzi. Strategie obróbki przeniesie z programu na program, dowcipniś :)
Między rocznikami MC już będą kłopoty.

Awatar użytkownika

Butler
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 374
Rejestracja: 07 mar 2018, 16:54
Lokalizacja: Gdańsk

Re: fusion 360 w stronę zagłady

#87

Post napisał: Butler » 11 lip 2019, 13:24

Nie, nie ma kłopotów między rocznikami, przynajmniej X4 -> 2018,2019
Na razie to z jednym na +-15000 projektów miałem problem.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 27
Posty: 11751
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: fusion 360 w stronę zagłady

#88

Post napisał: kamar » 12 lip 2019, 08:43

Jak pamiętam to nie było tak słodko, MC z dolnych roczników miał problemy z obróbkami robionymi na póżniejszych.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”