frezowanie w piko frezem stożkowym

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

wojtekcdl
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 9
Posty: 36
Rejestracja: 05 sty 2016, 10:09
Lokalizacja: internet

frezowanie w piko frezem stożkowym

#21

Post napisał: wojtekcdl » 23 lip 2016, 23:16

Jestem fanem szkoły "jak coś działa to nie zmieniaj"
i
"lepszy wróg znany niż nieznany".

w tym przypadku 4.1.2 zrobiło by mi więcej zamieszania niż korzyści.
:razz:



Tagi:


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 10
Posty: 1534
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

#22

Post napisał: RobWan » 23 lip 2016, 23:26

Nie wiem o żadnym błędzie, który pojawił by się w nowszej wersji Piko.
A wiem, że zostało kilka usuniętych.
wojtekcdl pisze:4.1.2 zrobiło by mi więcej zamieszania niż korzyści.
Obecnie mamy już 4.1.4
Tak z ciekawości, czym może namieszać 4.1.4?
Aaaaa... już wiem PLC.

Robert


wojtekcdl
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 9
Posty: 36
Rejestracja: 05 sty 2016, 10:09
Lokalizacja: internet

frezowanie w piko frezem stożkowym

#23

Post napisał: wojtekcdl » 23 lip 2016, 23:51

hmm, no jak by to powiedzieć.
na przykładzie innego mojego zapytania....
czy w supernowej wersji 4.1.4 jest szyk operacji?
Powiedzmy że zrobiłem sobie ręcznie macierz 30x30 operacji według 3.1.2 i teraz mam 900 razy zmieniać wysokość freza bo mi popierniczy fazki? bo ktoś pomyślał że teraz w 4.X.X będzie to działać inaczej?
Raczej takich rzeczy się nie robi cichaczem a raczej się o nich mocno trąbi lub
no chyba że ta zmiana została opisana to zwracam honor.
Tu też nasuwa się kolejna myśl że zanim się coś odpowie/napisze to należy zadać pierwsze pytanie:
"Na jakiej wersji pracujesz?"


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 10
Posty: 1534
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

#24

Post napisał: RobWan » 24 lip 2016, 00:04

wojtekcdl pisze:Tu też nasuwa się kolejna myśl że zanim się coś odpowie/napisze to należy zadać pierwsze pytanie:
"Na jakiej wersji pracujesz?"
A to przepraszam najmocniej jak tylko potrafię. :oops:
wojtekcdl pisze:czy w supernowej wersji 4.1.4 jest szyk operacji?
A czytałeś moja odpowiedź w swoim wątku? Chyba nie. :cry:

Robert


wojtekcdl
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 9
Posty: 36
Rejestracja: 05 sty 2016, 10:09
Lokalizacja: internet

frezowanie w piko frezem stożkowym

#25

Post napisał: wojtekcdl » 24 lip 2016, 07:55

co do ścieżki i "szyku"
to trochę jak w tym kawale:
Panie czemu jeździcie z pustymi taczkami w tę i s powrotem?
- Bo mam tyle roboty że nie mam czasu załadować.
Już przeczytałem, dziękuję, podziałało, nawet w wersji 3.0.2 :lol:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”