Frezarka 600x900 ruchoma brama - spawana czy skręcana ?

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
marky303
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 21
Posty: 34
Rejestracja: 30 lis 2014, 09:15
Lokalizacja: Toruń

#31

Post napisał: marky303 » 06 gru 2015, 21:04

NARWAL pisze:Panie Marku a mam pytanie dlaczego aż tak grubą blachę Pan użył ? przykładając siłę 6000N czyli 600 kg punktowo w pkt symietri takiej blachy i przeprowadzając symulację przemieszczeń w Cadowskim programie wyszło mi że przemieszczenie tego pkt wyniesie 0,024 mm.

[ Dodano: 2015-12-06, 13:29 ]
Panie Marku jeśli można to od Pana maila poprosić bo chętnie bym z Panem się skontaktował ponieważ zaciekawiła mnie Pana konstrukcja a chcę taką zrobić pracę mgr. Jeśli by Pan mógł sprawdzić konto na YouTube wysyłałem do Pana wiadomość tam. Pozdrawiam

Jeśli chodzi o blachę to nie robiłem żadnych obliczeń , pewnie cieńsza dała by radę ale przy grubszej są mniejsze drgania i pewność konstrukcji

rysunki wykonawcze mogę udostępnić na priv



Tagi:


78cypis
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1
Posty: 32
Rejestracja: 03 kwie 2008, 04:31
Lokalizacja: Tczew

#32

Post napisał: 78cypis » 24 mar 2017, 22:03

marky303 napisał/a:
Tak , mam te hybrydy . Dorobiłem przewód RS232 > driver i bawiłem się programem do strojenia tych napędów. Jest tam też możliwość uruchomienia silnika i przeprowadzenia testów w ruchu. Z tego co czytałem na forum to napęd jeśli nie ustali zadanej pozycji wywala błąd i przestaje pracować co w dużej mierze zniechęca ludzi...

A co zrobić żeby po wywaleniu błędu wznowił pracę.
Właśnie zakupiłem taki sterownik i jak wywalił mi błąd to się zniechęciłem. A w Machu dalej pracował.
Jak to sprzężyć z Machem. Mam zwykłą płytę główną 4 osie pod LPT?


Autor tematu
marky303
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 21
Posty: 34
Rejestracja: 30 lis 2014, 09:15
Lokalizacja: Toruń

Re: Frezarka 600x900 ruchoma brama - spawana czy skręcana ?

#33

Post napisał: marky303 » 01 lip 2019, 11:49

Obrazek Frezarka doczekała się wyciągu

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7441
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

Re: Frezarka 600x900 ruchoma brama - spawana czy skręcana ?

#34

Post napisał: bartuss1 » 07 lip 2019, 17:10

czód techniki, juz te błedy kiedys przerabiałem, fajnie wibruje podczas ciecia krawędzi?


Autor tematu
marky303
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 21
Posty: 34
Rejestracja: 30 lis 2014, 09:15
Lokalizacja: Toruń

Re: Frezarka 600x900 ruchoma brama - spawana czy skręcana ?

#35

Post napisał: marky303 » 16 wrz 2019, 21:53

Zmartwię cię, nic nie wiruje. Ucz się dalej...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”