Falownik Omron J7 0.55 jednofazowy

Jeśli szukasz schematu urządzenia - napisz

Autor tematu
pukury
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6908
Rejestracja: 23 lis 2004, 22:41
Lokalizacja: kraków

Falownik Omron J7 0.55 jednofazowy

#1

Post napisał: pukury » 16 lis 2014, 17:29

wita.
mam prośbę - czy ktoś z szanownych Kol. dysponuje - i byłby skłonny się podzielić - instrukcją po polsku ?
znalazłem w języku angielskim - a mam trudności - większe niż z polskim :shock:
z góry dzięki .
pozdrawiam.


Mane Tekel Fares

Tagi:

Awatar użytkownika

BYDGOST
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 4242
Rejestracja: 28 wrz 2007, 09:32
Lokalizacja: Bydgoszcz

#2

Post napisał: BYDGOST » 17 lis 2014, 22:28

Do serii YASKAWA CIMR-J7xxxxxxx mam po polsku. Przyślij mi maila to Ci podeślę.

[ Dodano: 2014-11-18, 18:39 ]
I okazało się, że masz falownik VS mini J7. Też mam taki. W Omronach jest tak, że jeśli znasz i potrafisz obsłużyć jeden typ falownika, to poradzisz sobie z każdym następnym.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.


Autor tematu
pukury
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6908
Rejestracja: 23 lis 2004, 22:41
Lokalizacja: kraków

#3

Post napisał: pukury » 19 lis 2014, 10:25

witam.
do takiego też wniosku doszedłem po przeglądnięciu manuala .
właściwie znalazłem tylko jedną różnicę ( na razie ) - wartość potencjometru do regulacji obrotów.
w jednym pdf jest 2 kΩ a w drugim 20 kΩ .
ale to w sumie drobiazg - tylko ciekawa dlaczego ?
spieszyć mi się nie spieszy więc dojdę co i jak .
dzięki za pdf .
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares

Awatar użytkownika

zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2545
Rejestracja: 04 paź 2007, 01:32
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#4

Post napisał: zacharius » 19 lis 2014, 11:14

Wojtku rzuć do mnie co potrzebujesz przetłumaczyć z ang. używam na codzień wiec coś się wymyśli
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły


Autor tematu
pukury
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6908
Rejestracja: 23 lis 2004, 22:41
Lokalizacja: kraków

#5

Post napisał: pukury » 19 lis 2014, 12:47

witam.
dzięki - nie chcę zawracać głowy .
ale jak coś będzie mało zrozumiałe to chętnie się zgłoszę .
to i tak sprawa na później - na razie czekam na silnik .
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares

Awatar użytkownika

zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2545
Rejestracja: 04 paź 2007, 01:32
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#6

Post napisał: zacharius » 19 lis 2014, 13:11

e tam zaden problem, i tak siedze i klepie w klawiature przez 8h :) pare akapitow wiecej pare mniej roznicy nie robi
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Schematu”