Falownik do tokarki o mocy silnika 1.5 kW

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

Autor tematu
Pralina
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 7
Posty: 23
Rejestracja: 02 gru 2013, 12:17
Lokalizacja: małopolska

#31

Post napisał: Pralina » 11 sie 2017, 13:45

Fajna sprawa, odnośnie skrzynki, to ma ona jakieś dziury aby powietrze dopływało czy jak?



Tagi:

Awatar użytkownika

wader13
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 91
Rejestracja: 19 lis 2016, 16:42
Lokalizacja: Jelcz-Laskowice

#32

Post napisał: wader13 » 11 sie 2017, 19:20

Pralina pisze:Fajna sprawa, odnośnie skrzynki, to ma ona jakieś dziury aby powietrze dopływało czy jak?
Zgadza się "Pralina" :wink:
Skorzystałem z tej instrukcji :
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Właściwie w mojej "pierdółce" ( falownik 0,4 kW) wentylator jest troszkę na wyrost,
na co dzień w zupełności wystarczy otwarcie klap .


Autor tematu
Pralina
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 7
Posty: 23
Rejestracja: 02 gru 2013, 12:17
Lokalizacja: małopolska

#33

Post napisał: Pralina » 12 sie 2017, 16:36

Dzięki za foto, będę coś konstruować odnośnie skrzynki, a na razie czekam na fachowców, którzy mi mają założyć falownik ale dopiero pod koniec sierpnia. Sama jestem ciekawa jaki mi falownik zaproponują...


Andrzej 40
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1763
Rejestracja: 11 wrz 2008, 16:04
Lokalizacja: Poznań

#34

Post napisał: Andrzej 40 » 12 sie 2017, 19:11

Pralina pisze:Takie coś znalazłam, który wybrać?
https://www.sklepfalowniki.pl/falownik- ... 3ka12.html
Do tego trzeba dokupić potencjometr?
https://www.sklepfalowniki.pl/falownik- ... 3-rfi.html
Wybierz tańszy. Uważaj - oba są na zasilanie 3x400V !!
Potencjometr trzeba dokupić.
Na eBay.de można znaleźć używane dużo taniej.

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1623
Rejestracja: 27 gru 2012, 02:40
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: Falownik do tokarki o mocy silnika 1.5 kW

#35

Post napisał: pioterek » 16 wrz 2018, 06:59

A gdzie masz cennik?

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1623
Rejestracja: 27 gru 2012, 02:40
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: Falownik do tokarki o mocy silnika 1.5 kW

#36

Post napisał: pioterek » 23 wrz 2018, 18:39

jakiś wpis został usunięty i sensu to nie ma.

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6551
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Falownik do tokarki o mocy silnika 1.5 kW

#37

Post napisał: WZÓR » 23 wrz 2018, 18:50

pioterek pisze:
23 wrz 2018, 18:39
jakiś wpis został usunięty i sensu to nie ma.
Przejrzałem dziennik moderacji - żaden moderator w tym palców nie maczał.

Mariusz.

Awatar użytkownika

pioterek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1623
Rejestracja: 27 gru 2012, 02:40
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: Falownik do tokarki o mocy silnika 1.5 kW

#38

Post napisał: pioterek » 23 wrz 2018, 19:54

Ależ był wpis i możliwe, że uznano to za reklamę.


Andrzej 40
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1763
Rejestracja: 11 wrz 2008, 16:04
Lokalizacja: Poznań

Re:

#39

Post napisał: Andrzej 40 » 24 wrz 2018, 01:39

Coś kupione ? Jaka opinia ?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”