FAGOR CNC 8035-2 ; inteGNPS ; AUTOCUT 200 ;

Dyskusje dotyczące systemów Fagor Automation
Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3527
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#21

Post napisał: cnccad » 22 cze 2010, 23:02

poczytałem o nim i jest kod jądra z win 3.11 a pracuje obsłudze DOS-a.
Sprawdzę jutro jak wróce z serwisu jak wygląda u niego obsługa USB.
Ty masz 128MB RAM-u :?:

piszą w manual że może obsługiwać tylko USB1.1
szybsze urządzenia są odrzucane ... to może to jest to
Sprawdzę jutro dokładnie.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 23:07 przez cnccad, łącznie zmieniany 1 raz.


Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.

Tagi:


Autor tematu
qdlacz007
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 12
Posty: 23
Rejestracja: 19 cze 2010, 12:00
Lokalizacja: Chełm/Lublin

#22

Post napisał: qdlacz007 » 22 cze 2010, 23:06

Jutro sprawdzę ile ramu mam bo teraz nie mam papierów przy sobie. Ale chyab mi się wydaje że 128.

[ Dodano: 2010-06-23, 09:24 ]
na maszynie ramu jest 256 kb

w załączniku na str. 50 jest coś na temat USB, ale nie moge tego zrozumieć do końca.

[ Dodano: 2010-06-23, 10:05 ]
128MB flash memory jest,

w załaczniku papier na to.

A moze jest ograniczenie co do wielkości pena?? używam 1Gb

[ Dodano: 2010-06-23, 10:39 ]
i wyskakuję komunikat po resecie, " Błąd: N=17 ; PPC SIGNAL "
Załączniki
MAN_8035_ORDHAND.pdf
(59.36 KiB) Pobrany 248 razy
MAN_8035M_INST.pdf
(4.65 MiB) Pobrany 1526 razy

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3527
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#23

Post napisał: cnccad » 23 cze 2010, 20:55

doczytałem sie w instrukcji że urządzenie USB nie może mieć nic innego podłączone do portu jak PenDrive ( żadnych HUB-ów wbrew temu co proponowałem bo nie rozpozna urządzenia i może restartować kompa ) oraz powinno być o szybkości 1.1 tak jak pisałem wcześniej.
Zauważ też co piszą o plikach .... rozszerzenie "FPG".
Spróbuj zrobić katalog i nazwij go FPG. Do niego wrzuć pliki na maszynę.

jaka jest wersja softu ??

Może być też tak że już jakieś urządzenie pracuje na USB w maszynie a nie wiesz o tym i obciąża port , co by pasowało do objawów.

odszukałem notatki do FAGOR-a jakie mam i PPC znaczy zakłócenie zasilania PC czyli PowerPC i towarzyszy mu numeracja o 16 do 19 ... w zalezności co mu zakłócisz.
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


Autor tematu
qdlacz007
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 12
Posty: 23
Rejestracja: 19 cze 2010, 12:00
Lokalizacja: Chełm/Lublin

#24

Post napisał: qdlacz007 » 23 cze 2010, 22:26

w takim razie jutro podłączę mniejszego pena to może mniej mocy possie, rzadno inne urządzenie nie pracuje pod USB, może styki poczyścić w maszynie??

Jak nie przejdzie , to wklepuję ręcznie , bo innego wyjścia nie mam ;/ dzisiaj znalazłem jeszcze głowicę 200 A i trochę gratów :D

[ Dodano: 2010-06-24, 16:12 ]
z USB problem rozwiązany, wina pendriva była, kupiłęm drugi i działa;/ dziwne. od jutra aczynam się bawić, zobaczymy co za problem będzie następny heheh

[ Dodano: 2010-06-29, 14:03 ]
Teraz problem inny, wszystko jak by działało, ale łuk nie powstaje, i neiwiem dlaczego, wyświetla mi kod 1-2 to coś z pilotem.

"Pilot Ignition Failure Pilot does not start > 15 seconds."

Prosze o jakieś sugestje.

[ Dodano: 2010-07-12, 12:48 ]
problem dalej nie rozwiązany, ktoś ma jakiś pomysł dlaczego nie zapala się łuk??


Fermaq
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 08 lis 2018, 23:48

Re: FAGOR CNC 8035-2 ; inteGNPS ; AUTOCUT 200 ;

#25

Post napisał: Fermaq » 08 lis 2018, 23:56

Hi!
This is my first post here, so I have some difficulty in the English language, and more difficulty in other languages.
I hope it will not be inopportune. Some keys in my fagor 8035 M have stopped working. They are the keys A B C D E F and the F1 key. Can someone help me?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fagor Automation”